Wigan presset på for redusering i andre omgang, men Chelseas to mål i første omgang var nok for å sende bortelaget hjem med alle poengene fra JJB Stadium.

Wigan var aldri i nærheten av Chelsea i kampens første omgang. Bortelaget i sine for anledningen gule bortedrakter tok kommando fra start, og det tok kun elleve minutter før kampens første mål var et faktum. Shaun Wright-Phillips fosset fram på høyresiden, slo en utsøkt lav cross mot Frank Lampard på bakerste stolpe, som bare hadde å styre ballen inn bak Chris Kirkland i Wigan-buret.

Det andre målet kom bare sju minutter senere; Wright-Phillips reddet en pasning fra å gå over sidelinjen, Wigan ville ha innkast mens Belletti plukket opp ballen på egen banehalvdel og avanserte raskt mot mål, upresset kunne brassen plassere ballen i nota fra 17-18 meter. Senere i omgangen kunne bortelaget ha økt ytterligere, men både Drogba og Maloudas muligheter gikk til spille.

Wigan gikk ut offensivt i andre omgang, og presset Chelsea langt tilbake på banen. Landzaat, Bent og Brown hadde alle sjanser for å redusere for hjemmelaget, men skuddpresisjon og en våken Petr Cech i Chelsea-buret forhindret scoringer. Chelsea var på sin side heller ikke ufarlige, anført av en særdeles livlig Shaun Wright-Phillips på høyresiden skapte bortelaget gode angrep utover i andre omgang.

Iherdig innsats fra hjemmelaget til tross, kampen på JJB endte fortjent 2-0 til bortelaget fra London, som fortsetter å klatre på tabellen, og er nå kun tre poeng bak Arsenal på første plass. Wigan på sin side står nå med 19 tap på 19 mulige mot de fire første i Premier League.