Lørenskog — Oilers 6-3:

LØRENSKOG (Aftenbladet): Stavanger Oilers gikk på sitt tredje strake tap da Lørenskog enkelt slo fjorårets NM-vinnere 6-3 i Lørenskog ishall.

Det så lenge ut til å bli stygt for bortelaget, som på et tidspunkt lå under 5-1, men to sene reduseringer pyntet på resultatet.

- Det så veldig stygt ut på resultattavla en stund. Jeg synes likevel ikke vi er direkte dårlige. Vi gjorde mye bra der ute, men de får et par lette mål. Den siste perioden ble en ren transportetappe for Lørenskog. Det er liten tvil om at vi har mye å rette på , sier Oilers-trener Petter Thoresen til Aftenbladet.

— Vi må gå i oss selv nå. Jeg er sikker på at vi skal klare å snu dette, men vi får se hvor lang tid det tar før vi ligner på Oilers. For det gjør vi ikke nå, legger han til.

Oilers tok ledelsen

Etter en forholdsvis jevn åpning, var det Tommy Kristiansen som kunne gi gjestene ledelsen etter knappe fem minutter. Dan Kissel mottok pucken like innenfor blålinja, vendte opp og sendte avgårde et skudd. En Lørenskog-forsvarer lot på klønete vis pucken gli mellom beina, og på bakre stolpe dukket Kristiansen opp og banket pucken i mål. 1-0 til gjestene.

Like etterpå kom kampens første tominutter, da Kissel måtte i fryseboksen for tripping. Hjemmelaget var nådeløse, og bare førti sekunder ut i overtallsperioden smalt det fra Mats Trygg - et hardt og velplassert skudd ga balanse i regnskapet. Lagene var like langt.

Ikke lenge etterpå suste James Sixsmith inn i offensiv sone, og dro seg inn mot mål. Han fikk, noe heldig, med seg pucken forbi Kurt Davis, og var plutselig helt alene foran mål. Kontrollert satte han inn Lørenskogs andre for dagen. Hjemmelaget hadde snudd kampen.

Lørenskog snudde kampen

Fire og et halvt minutt før periodens slutt kom Oilers' andre utvisning for dagen, da Christian Dahl Andersen fikk to minutter for hooking. Et minutt senere ble fikk han selskap av Kissel, som ble utvist for tripping. Dermed var det duket for et minutt med fem mot tre.

Lørenskog trøkket på, og kom til to gode avslutninger, men Oilers klarte å ri av overtallet, og lagene gikk til pause med 2-1 etter 1. periode. Lørenskog vant skuddstatistikken med 13-12. Fem minutter ut i midtperioden lot Henrik Holm Steffen Thoresens forholdsvis enkle skudd glippe mellom beina, og Lørenskog kunne juble for 3-1-ledelse.

Oilers byttet keeper

Først halvveis ut i andre periode kom Lørenskogs første utvisning, da Knut Henrik Spets boardet Tommy Kristiansen. Det var duket for kampens første Oilers-overtall. Det endte paradoksalt nok i ny Lørenskog-scoring. Etter et brukbart powerplay i nesten to minutter, klarte Lørenskog å bryte et Oilers-angrep, og kontre inn 4-1 ved Joacim Sundelius.

Et par minutter senere dundret Carl Christian Tønseth til fra blålinja, og skuddet smalt i nettet bak Henrik Holm, som oppgitt slo ut med armene. Like etterpå ble Holm tatt ut, og Ruben Smith overtok i Oilers-buret.

Dan Kissel fikk en unik mulighet til å redusere for Oilers da han kom alene med keeper seks minutter før periodeslutt, men, til stor glede for hjemmepublikummet, klarte han ikke overliste en meget god Jürgen Penker i Lørenskog-buret.

Oilers vant skuddstatistikken 9-8, men tapte perioden 3-0. ## To Oilers-reduseringer

Lørenskog fortsatte der de slapp i tredje periode. Tommy Kristiansen fikk en ny tominutter fem minutter ut i omgangen, og hjemmelaget utnyttet nok en gang overtallet. Etter klabb og babb foran mål var det Marius Trygg som til slutt kunne banke ballen i mål, til 6-1. Ni minutter før slutt kriget Kissel inn en redusering. Og etter ytterlige fem minutter med store Lørenskog-sjanser, og et par gode redninger fra Ruben Smith, kunne Kurt Davis sørge for nok en Oilers-scoring. Han overrasket de fleste med et skudd fra bak mållinjen, som gikk via keeper og i nettet. Dermed var femmålsledelsen redusert til tre.

Opphentingen hadde imidlertid startet litt for sent, og Oilers rakk aldri true Lørenskogs ledelse ytterlige. Dermed gikk Oilers på sitt tredje strake tap i eliteserien, og befinner seg bak både Storhamar, Lørenskog og Vålerenga på tabellen etter fire kamper. Sistnevnte vant 8-5 i sin kamp mot Tønsberg lørdag kveld.

KAMPFAKTA:

Lørenskog - Oilers 6-3

Perioderesultater: 2-1, 3-0, 2-1.

Lørenskog ishall, 1425 tilskuere

Mål:

1. periode: 0-1 (04.27) Tommy Kristiansen (Dan Kissel), 1-1 (07.50) Mats Trygg (C. Henriksen, M. Frøshaug), 2-1 (10.31) James Sixsmith (J. Skålberg, Frøshaug).

2. periode: 3-1 (25.53) Steffen Thoresen (Lars Erik Spets), 4-1 (31.24) Joacim Sundelius (C. Henriksen), 5-1 (33.43) Carl Christian Tønseth (Sundelius).

3. periode: 6-1 (46.34) Marius Trygg (K. Henrik Spets, Mats Trygg), 6-2 (50.22) Dan Kissel (Joakim Hjelm), 6-3 (55.10) Kurt Davis (Mats Larsen Mostue).

Dommer: Robert Hallin, Jordal.

Utvisninger: Lørenskog 2 x 2 min., Oilers 8 x 2 min.