Viking-spillerens opphold på Sunnmøre har ikke svart til Aalesund-ledelsens forventninger. 25-åringen har kun startet tre seriekamper og står med seks kamper totalt i vårsesongen.

Ghaneseren var heller ikke med i troppen som onsdag møtte Brann til treningskamp i Florø.

— Det har vært mye frem og tilbake. Han har vært preget av lyskeproblemer stort sett siden han kom. Nå skal vi bruke den neste måneden til å finne ut hva vi skal gjøre, sier Aalesund-trener Søren Åkeby til Aftenbladet.no.

Vil selge

Sportsdirektør i Viking, Egil Østenstad, er klar på at Pimpongs status i Viking-troppen er uendret fra den gang han ble leid ut fra klubben i mars i år.

Pimpongs Viking-kontrakt går ut først etter 2010-sesongen. Østenstad ønsker å selge eller inngå en ny utleieavtale med en annen klubb for den tidligere FC København-spilleren snarest.

- Nå er han på lån til 5. august. Etter det må vi ta en vurdering på om det er noen som er interessert i et kjøp eller eventuelt vil kjøpe ham, sier Østenstad, som foreløpig kun har mottatt løse henvendelser på Pimpong.

Blir ikke back up

Til tross for at Viking er på spissjakt etter salget av Andrius Velicka, er det lite aktuelt å hente Pimpong til Stavanger til en eventuell back up på spissplass. Alternativene på topp er Peter Ijeh, Joakim Austnes og Tommy Høiland.

- Vi vil hente en ny spiss uavhengig av Pimpong, sier Østenstad som fortsatt er like taus om navnet på spissen de jobber med.