Nathan Dyer ble den store helten like før slutt da han headet inn 3-2 bak Brad Guzan, som ruste hodeløst ut.

Dyer fikk en skikkelig smell og ble liggende med tydelige hodesmerter, men reiste seg etter et par minutter til enorm jubel fra hjemmelagets fans.

– Jeg fikk vite av legen at jeg hadde scoret. Jeg var ikke klar over det. Jeg var slått ut, men det var lett å reise seg igjen. Det er en glede å spille for et lag som dette, sa Dyer til Sky Sports etter kampen.

Målet fullførte en fantastisk snuoperasjon og sender Leicester opp til 2.-plass på tabellen. Aston Villa er på sin side helt nede på 15.-plass, bare to poeng foran lagene på bunn.

Leicester var ventet å kjempe mot nedrykk under sin nye manager Claudio Ranieri, men har gjort spådommene til skamme og er ubeseiret på fem kamper.

Laget er fire poeng bak serieleder Manchester City.

– Det er fantastisk. Vi viste kampånd og karakter. Da det var 2-0, så jeg på spillerne mine at de fortsatt trodde alt var mulig, sa en stolt Ranieri etter kampen.

Første for Grealish

Villa gikk hardt ut på bortebane og førte kampen gjennom hele førsteomgangen.

Fem minutter før pause fikk gjestene belønning da Jack Grealish bredsidet ballen vakkert i mål fra rundt 16 meter.

Målet var 20-åringens første i serien for Villa, og han feiret med å løpe 60 meter for å omfavne manager Tim Sherwood.

Annen omgang var snaut 20 minutter gammel da Carles Gil doblet ledelsen for Villa. Han mottok ballen like utenfor sekstenmeteren, og nærmest kopierte Grealish da han bredsidet ballen i en vakker bue forbi Kasper Schmeichel.

Avgjorde mot slutten

Da så Leicester ut til å være død og begravet, men da Ritchie De Laet styrte inn sitt første Premier League-mål for hjemmelaget etter 72 minutter ble håpet tent.

Ti minutter senere utlignet Jamie Vardy da han kjempet ballen i mål fra kort hold, og like før slutt utnyttet Dyer Guzans stygge feilberegning til det fulle.

– Vi mistet kontrollen da de scoret sitt første mål, og dessverre klarte vi ikke å få den tilbake. Vi ga dem ballen hele tiden, sa en skuffet Sherwood etter kampen.

Seieren bringer minnene tilbake til da Leicester slo Manchester United 5-3 i fjor høst etter en lignende snuoperasjon, og viser at laget kan kjempe på øvre halvdel etter at det reddet plassen med en nødskrik sist sesong. (©NTB)