The Sport Entertainment & Media Group (SEM), som representerer John Obi Mikel, sier at selskapet av sikkerhetsmessige årsaker ikke kan gå ut med det nøyaktige kravet.

– Vi kan bekrefte at Michael Obi (Mikels far) er blitt bortført, at kidnapperne har vært i kontakt med familien og at representanter for familien har startet forhandlinger for å få satt Mikels far fri, heter det i en skriftlig uttalelse fra SEM.

Rapporter fra Nigeria antyder at kravet er på 80.000 pund (710.000 kroner), men spillerens management avviser at beløpet er korrekt.

Faren ble kidnappet to døgn før John Obi Mikel skulle spille i serieåpningen for Chelsea mot Stoke City. Selv om farens skjebne var ukjent på det tidspunktet kampen gikk, valgte Mikel å spille kampen.

Nå har Mikel også sagt at han er innstilt på å være med i kampen mot West Bromwich kommende lørdag.

Kidnappinger av slektninger til velstående personer er ikke uvanlig i Nigeria, men likevel uttrykker John Obi Mikel at han er sjokkert over det som er skjedd med faren.

– Vi bor i et veldig trygt og sikkert område i Nigeria. Derfor er denne bortføringen kommet som et sjokk på meg. Min bror (som også bor i England) og jeg kan ikke fatte at det er skjedd, sier John Obi Mikel selv i en uttalelse.

(NTB)