Bård Borgersen og Clarence Goodson ble begge igjen i Kristiansand da Start-troppen reiste til Fornebu i dag.

— Clay (Goodson) sliter med magesyke og kunne derfor ikke stille i dag. Bård har fortsatt smerter i hoftene etter forrige cup-runde , sier Gunnvor Halmøy, medisinsk leder i Start, til klubbens egen hjemmeside.

Det betyr store utfordringer for Knut Tørum. Ikke nok med at han mister klubbens soleklare førstevalg i forsvar, han må også sette sammen et nytt stopperpar som har minimal erfaring sammen fra høyeste nivå.

Les også:

Jesper Mathisen og Knut Henry Haraldsen får prøve seg fra start. Duoen har til nå bare noen kamper i 2. divisjon sammen bak seg. Og Haraldsen har ikke vært på banen i eliteserien etter at han tabbet seg ut mot Strømsgodset i premieren.

På benken kalles 18-åringen Espen Knudsen inn.

- Nullstille oss

Start har kun ett poeng på sine to siste seriekamper, og røk i tillegg ut mot 1. divisjonslaget Løv-Ham i 3. runde i cupen. Start-trener Knut Tørum har brukt godkampene tidligere i år for å få laget tilbake på vinnersporet.

— Vi skal ”back to basic” og nullstille oss. Vi har brukt kun ett minutt på Løv-Ham.kampen. Nå skal vi bruke tiden på det som skal skje, sa Tørum etter cuptapet torsdag.

- Ikke noen drømmesituasjon

Når det gjelder Stabæk så sliter laget med store økonomiske problemer. Tidligere i uken ble det klart at Fredrik Risp og Christian Keller forlater klubben, og i går meldte sportsdirektør Lars Bohinen at han gir seg i klubben 1. januar 2009. I tillegg har klubben blitt enig med spillerne om et lønnskutt på ni prosent (lønn, sign-on-fees og bonuser).

— Det er ikke noen drømmesituasjon å havne der vi er, men jeg opplever samtidig at vi både på trening og i kamper greier å være fokuserte på det vi skal gjøre. Det beste vi kan gjøre i denne situasjonen er å konsentrere oss om fotballen og vinne kampene våre, sier Stabæk-trener Jan Jönsson i kampprogrammet før kampen mot Start.

Ikke overrasket

Om gjestene fra Sørlandet har han følgende oppsummering:

- Start har beholdt sentrale spillere fra fjor og forsterket stallen sin med noen nye og spennende profiler. I tillegg har klubben spilt en årrekke i eliteserien, og vet hva som kreves for å hevde seg i toppen. Derfor er det ikke direkte overraskende at Start ligger høyt oppe på tabellen.

Stabæk går for øvrig for sin tredje strake seier i kveld. De to foregående har kommet mot Tromsø hjemme og Vålerenga borte.

Start (4-4-1-1): Kenneth Høie - Hunter Freeman, Knut Henry Haraldsen, Jesper Mathisen, Branislav Milicevic - Cristian Bolaños, Solomon Owello, Petter Bruer Hanssen, Espen Børufsen - Geir Ludvig Fevang - Mads Stokkelien.

Benken: Tommy Runar, Rolf Daniel Vikstøl, Espen Knudsen, Morten Hæstad, Leif Otto Paulsen, Erik Mykland, Aram Khalili