MOLDE: — Det føles bra ut. At Molde vant gull i år betyr veldig mye for meg, for byen og for laget, derfor er jeg veldig stolt av å være en del av det, sier Tripic til fvn.no i forkant av banketten på erverdige Hotell Alexandra i Molde.

Hyllet av folkehav

I minuttene før hadde han jublet foran tusenvis av moldensere. Alle hadde møtt opp for å hylle byens fotballag. I sitt hundrede år vant laget sitt aller første seriegull. Det er et gull byen har ventet på og vet å feire skikkelig.

- Det er ikke mange som får være med å vinne gullmedalje og få være med på en slik feiring. Det betyr utrolig mye , sier han.

Lyngdølen har siden 2008 spilt for Tonstad IL og Egersund før Molde-trener Ole Gunnar Solskjær kapret midtbanespilleren foran nesa på Viking. At det har gått fort, bekymrer ikke Tripic.

VIDEO: Molde hyllet av folket:

Molde FK hyllet av folket

Skuffende poengtap

— Det har gått utrolig fort. Som Ole Gunnar har sagt til meg, så brukte han 18 måneder fra Molde til Manchester United. Da kan det gå fort for meg også, mener lyngdølen.

Han forteller at det var skuffende å se Strømsgodset ta det ene poenget på Aker stadion. Dermed måtte romsdalingene ha hjelp fra Brann.

— Det er egentlig veldig skuffende at vi ikke vant, det burde vi. Vi slapp inn to dumme mål, men spilte god fotball til tider. Det må vi ta med oss videre, sier han, og fortsetter:

— Vi så kampen og jublet sterkt da Rosenborg lå under 3-0. Vi var klar for å feire og gutta fortjener det. Nå er jeg klar for mange år i Molde. Dette er en utrolig by og en utrolig klubb.

- Hvordan har du det nå?

— Det er en ubeskrivelig følelse. Nå skal vi feire, denne kvelden blir husket lenge, avslutter 18-åringen.

JUBLER: Zlatko Tripic (18) fra Lyngdal (helt til venstre) feirer med resten av Molde-laget (Foto: Scanpix).