Følg dagens Tour de France-etappe direkte fra klokken 11.

I oktober 2012 ble Lance Armstrong fratatt sine syv sammenlagtseire i Tour de France. Årsaken var Armstrongs bruk av flere dopingmidler i løpet av perioden, blant annet EPO.

Ingen andre overtok titlene, antagelig fordi dopingbruken på 90-tallet var så utstrakt, at de som havnet på plassene bak Armstrong ikke kan stoles på. Dermed har ikke rittene mellom 1999 og 2005 en offisiell vinner.

Den nederlandske avisen Telegraaf har spurt samtlige av de 25 vinnerne av Tour de France som fortsatt lever om Lance Armstrong burde få sine syv seire tilbake.

Utfallet av den lille spørreundersøkelsen vil nok overraske mange. For halvparten av de 25 mener Armstrong burde stå som vinner av rittene mellom 1999 og 2005. ## Ullrich vil ikke ha seirene

Miguel Indurain, som vant hver utgave mellom 1991 og 1995, er blant dem som mener Armstrong bør stå som vinner.

Jan Ullrich mener Lance Armstrong bør stå som vinner av Tour de France. Her sykler de sammen i 2005-utgaven. Foto: REUTERS, Stefano Rellandini

— Dersom ingen andre kan erklæres som vinnere av rittene i de årene, er det klart at Armstrong vant de syv tourene, sier Indurain.

Jan Ullrich, som var Armstrongs sterkeste rival i en årrekke, har også innrømmet dopingbruk. Han deler Indurains syn.

— Jeg ville ikke at de seirene skal gis til meg av en komité. Jeg vil at mine seire skal oppnår på sykkelen. Armstrong er vinneren av de tourene, ingen andre, sier Ullrich.

Fornøyd Froome

2013-vinneren Chris Froome er imidlertid fornøyd med at de syv årene står uten vinner.

— Jeg synes vi bør beholde det som det er. Vi vet om problemene sykkelsporten hadde de årene. De syv tomme plassene karakteriserer den perioden i Tour de France-historien, sier Froome.

Mange håper Chris Froome representerer en ny generasjon bestående av rene syklister. Foto: Ap

Enkelte av vinnerne ønsket ikke å ta stilling til problemstillingen, blant andre Eddy Merckx, som svarte «ingen kommentar».