Athletic Bilbao — Barcelona 2-5

Barcelona lot ikke sjansen til å ta innpå serieleder Real Madrid gå fra seg. Søndag vant katalanerne 5-2 over Athletic Bilbao.

Gullstriden i La Liga tilspisser seg. Etter helgens seriekamper er Barcelona kun ett poeng bak tabelltoppen, mens tittelforsvarer Atlético har meldt seg på igjen etter lørdagens 4-0-slakt av byrival Real.

På San Mamés var Lionel Messi noe heldig da han på frispark ordnet 1-0 etter et kvarters spill. Ballen sneiet innom muren, endret retning og gikk akkurat forbi fingertuppene til Athletic-keeper Gorka Iraizoz.

Luis Suárez har slitt med å innfri etter stjerneovergangen fra Liverpool, men fikk søndag en opptur. I det 26. minutt hamret uruguayaneren inn 2-0 på en pasning fra Messi.

Det ble scoret hele fire mål mellom det 60. og 67. minutt. Først var det Mikel Rico som reduserte for Athletic Bilbao. Deretter tvang Messi fram et selvmål av Oscar de Marcos, før Neymar også noterte seg på scoringslista. Så kom det en ny redusering, denne gangen fra Aduriz.

Pedro Rodríguez avsluttet til 5-2 fire minutter før slutt.

Valencia forbi Sevilla

Tidligere på kvelden klatret Valencia opp til den viktige fjerdeplassen etter 2-1-seieren over Espanyol. Pablo Piatti ga gjestene ledelsen etter 63 minutter. Han scoret på en pasning fra den lovende venstrebacken José Gaya.

Valencia var noe heldig da 2-0-målet kom fem minutter før slutt. Ballen gikk i nettet via Espanyol-keeper Pau Lopez etter at Sani Parejos frispark først hadde truffet stolpen.

Veteranspissen Sergio Garcia reduserte for hjemmelaget i det 89. minutt, men Valencia holdt unna og trygget inn alle poengene.

Uventet bortesmell

Laget utnyttet dermed Sevillas overraskende 1-2-tap for Getafe. Etter 22 serierunder har Valencia 44 poeng mot Sevillas 42. De fire beste får muligheten i mesterligaen neste sesong.

Pedro Leon ble Getafes matchvinner. Han scoret vinnermålet i det 85. minutt. Tidligere i kampen hadde Alvaro Vazquez gitt vertene ledelsen, mens Grzegorz Krychowiak sto bak Sevillas 1-1-mål.

Det var Sevillas annet strake tap og klubbens tredje på fire kamper. (©NTB)