Daniel Braaten er i Arsenals søkelys. Her i duell med Ashley Cole i mesterligakampen på Lerkendal. Foto: Digitalsport.
Arsenals manager Arsène Wenger har hatt flere samtaler med Daniel Braatens agent.

Adresseavisen har vært i kontakt med flere kilder nært knyttet til Wenger og Arsenal, og franskmannen skal være svært imponert over Braaten. Han ser på RBK-vingen som et av de mest spennende talentene i europeisk fotball, og interessen skal bare ha økt etter mesterliga-kampen mellom Arsenal og Rosenborg på Highbury 7. desember i fjor.

Braatens agent, Jan Olsson, bekrefter overfor Adresseavisen at interessen er stor.

— Jeg har hatt flere samtaler med Wenger om Braaten, og han er interessert. Wenger har fulgt Daniel i lengre tid, sier Olsson til Adresseavisen.

Må bli stabil

Braaten har vært i Arsenals søkelys siden høsten 2003, men det er først etter overgangen fra Skeid til Rosenborg et år senere at interessen er blitt mer konkret. Egentlig skulle Braaten prøvespille for Arsenal i ukene før han skrev under for Rosenborg, men en lyskeskade ødela den muligheten.

Nå diskuteres det ikke prøvespill lengre. En god vårsesong av Braaten kan føre til at Wenger bestemmer seg for å kjøpe 22-åringen.

— Det som skjer utover våren blir svært viktig for Daniel. Han må bli litt mer stabil i prestasjonene. Klarer han det, så kan mye skje allerede til sommeren, sier Jan Olsson.

— Wenger vurderer nå om han skal vente og se på Braatens utvikling i Rosenborg, eller om han skal hente ham til sommeren og utvikle ham selv, sier en kilde nært knyttet til Arsenal-miljøet.

Bryr seg ikke

Daniel Braaten selv er informert om interessen, uten at han mister hodet av den grunn. Faktisk bryr han seg ikke i det hele tatt.

— Hvorfor skulle jeg det? Arsenal får gjøre hva de vil. Jeg kan ikke gå rundt og tenke på slike ting. Jeg har andre ting og nok av viktige kamper å fokusere på, sier Braaten.

— Har du som mål å komme deg videre til en klubb i utlandet etter hvert?

— Slik tenker jeg ikke. Jeg er her nå og har nok med det, sier Daniel Braaten.

At Arsenal har et godt utbygd speidernett i Europa er godt kjent. Tromsø-keeper Knut Borch ble i fjor høst invitert på prøvespill i London som et resultat av dette.