TROMSØ: Sammen med lillebror Even var sprintlandslagsløper Tomas Northug i ettermiddag ute for å teste NM-løypene i Tromsø. Mannen som i fjor fikk sitt internasjonale gjennombrudd, med både verdenscupseier og plass i VM-finalen i sprint, har slitt kraftig den siste tiden.

— Jeg var forkjølet, og deretter fikk jeg magevirus. Forkjølelsen tok 17 dager og mageviruset tok 13-14 dager. Det ble 30 dager uten trening, sier 25-åringen til Adresseavisen.

Vil gå stafett

Etter dagens treningsøkt bestemte han seg for å stille til start på torsdagens 15-kilometer i Tromsø.

— Da handler det bare om å prøve å gå seg litt i form. Jeg skal gå i morgen og sprinten på fredag, og så får jeg se om jeg blir bra nok til stafetten søndag.

Strindheim er blant favorittene på NM-stafetten. Petter Northug er ventet til NM-byen til helga og går sistetappen for Strindheim. Lars Ove Aunli og Tomas og Even Northug er blant de heteste kandidatene til de to første etappene.

Mellomste bror Northug forventer ingenting på 15-kilometeren torsdag.

— Veldig kjedelig

— Det handler det bare om å rusle gjennom og få puste litt. Jeg har ikke gått skirenn på to måneder, sier han oppgitt.

— Det har vært veldig kjedelig. Jeg blir oppgitt over hele situasjonen.

Håpet er at formen skal komme til verdenscupsprinten i Drammen onsdag i neste uke. Der kan han kvalifisere seg for de resterende verdenscupkonkurransene denne sesongen.

Fikk bank i Uglarennet

-Jeg må gå meg inn på laget i Drammen, sier Northug, som innrømmer at det har vært tunge dager.

— Jeg har bare ligget på sofaen, og du føler deg ikke så veldig bra der du ligger.

Tomas Northug testet formen for første gang etter sykdommen under Uglarennet sist helg. Der ble det tiendeplass, slått av begge brødrene (Petter vant og Even gikk inn til niendeplass).