Etter seks serierunder i fjor hadde Bryne samlet sammen sju poeng. Etter årets to første runder står laget med full pott og seks poeng.

MER JUBEL: Gaute Larsen og Jon Helge Tveita kan feire nye poeng. Her fra en tidligere kamp.

Forskjellen er himmelvid, men fortsatt må det gå noen runder før vi kan fastslå at Bryne er en reell utfordrer til de to opprykksplassene.Troen på at jærlaget spiller seg inn blant de seks beste og gir seg selv sjansen til kvalifisering om opprykk slik Aftenbladet tippet før sesongen, er styrket.

For selv om verken Nest Sotra eller Hønefoss hittil har vist seg som topplag og kanskje har vært svakere enn spådd, har Bryne opptrådt med en sikkerhet, ro og selvtillit som har vært blåst bort med nordavinden på Jæren de siste årene.

Når denne sikkerheten er en fortsettelse av åtte like sikre og til tider gode treningskamper, beviser det at Gaute Larsens mannskap må ha mer å by på enn tidligere sesonger.

— Vi tar med oss det solide som laget har vist i treningskampene, og seieren i dag er av det deilige slaget, medgir trener Larsen overfor Aftenbladet.

På Aka Arena åpnet kampen med Bryne litt forsiktig bakpå, men det gikk bare noen få minutter før Oddbjørn Skartun viste at han er på vei tilbake til toppform.

Overraskende vending og et like overraskende skudd gikk inn bak Hønefoss-keeper Jarosinski i det femte minutt. Det var Skartun på sitt skarpeste, som i 2013-sesongen da han laget 16 seriemål for jærlaget.

Og det var i stor grad Skartuns oppofrende og pågående spillestil som gjorde at Bryne tok fullstendig styringen på Ringerike søndag kveld.

I kampens første 30 minutter virket det som om Bryne spilte på eget gress, Hønefoss var paralysert. Henrik Breimyr samlet og taklet på midten, Sabri Khattab tok løpene, Jon-Helge Tveita og særlig veteranbacken Vegar Landro ålte seg frem på hver sin side.

Hønefoss var satt under konstant press.

Nå skal det sies at presset ikke resulterte i svært mange målsjanser, men etter at Hønefoss omsider klarte å skape litt balanse, var det likevel fullt fortjent da Breimyr fikk være sist på ballen som gikk inn til 2-0 minuttet før pause.

Igjen var det et godt slått innlegg fra Landro etter dødball, og igjen var det backen og fighteren Viljar Helland Vevatne som skapte uorden i motstanderens forsvar slik at Breimyr fikk en særdeles enkel jobb. Det passet bra for banens beste på Aka Arena.

Det ville vært for mye av det gode om Bryne skulle overkjørt Hønefoss også etter pause. Så skjedde heller ikke.

Hønefoss-trener Rune Skarsfjord tok grep, satte inn 202 cm høye Øyvind Hoås som straks skapte panikk i Bryne-forsvaret. Allerede tre minutter etter pausen reduserte Alexander Groven, og Bryne ble satt under hardt og konstant press.

Bryne-trener Gaute Larsen svarte på Skarsfjords Hoås-trekk med å sette inn nesten like lange Krister Wemberg. Det hjalp, men laget levde farlig, og i det 63. minutt var de fleste i Bryne-forsvaret på tur, inkludert keeper Anders Kristiansen.

Senere roet det hele seg, og som så ofte i denne typen kamper, kom kontringene. Både Sabri Khattab og en som alltid hardt arbeidende Jon-Helge Tveita kunne satt punktum med Brynes mål nummer tre.

To scoringer var nok, seier nummer to er i boks. Optimismen er på vei tilbake på Jæren.

— Jeg er ikke overrasket. Vi har vært på gang hele våren, men vi har ingen grunn til å tro at resten går av seg selv. Det koster å vinne kamper, og nå må vi nullstille til kommende helgs kamp mot Ranheim, understreker trener Gaute Larsen.