— Vi har sluttet å gå ut i mediene med hvem vi kan tenke oss og hvem vi forhandler med. Vi fikk så mange oppslag om «vraka Larvik», hvis forhandlingene ikke førte til noe. Det jeg kan si om målvaktsituasjonen i Larvik er at vi har én på kontrakt og én vi skal forhandle med. Vi ønsker å ta ting i riktig rekkefølge, sier Larvik-trener Tor Odvar Moen.

Danmarks landslagskeeper Sandra Toft har kontrakt med Vestfold-klubben også neste sesong, mens Montenegros landslagsmålvakt Alma Hasanic har utgående kontrakt.

Larvik har ni-ti spillere igjen å forhandle med. På grunn av klubbens økonomiske problemer, har Norges Håndballforbund gitt tillatelse til bare ettårskontrakter. Moen vet ikke helt eksakt når han skal snakke med Hasanic, men han i alle fall ikke snakke med Herrem.

- IKKE AKTUELL: Camilla Herrem. Foto: NTB scanpix

— På venstre kant har vi både Sanna Solberg og Thea Mørk, som nettopp har signert, så selv om Camilla spilte sitt beste mesterskap noen gang, har vi ikke plass til henne.

Ønsker seg Silje

Det er én Larvik-spiller som gjerne ser at Silje Solberg kommer, nemlig tvillingsøster Sanna. De to har spilt på samme lag hele livet helt til de forlot Stabæk før forrige sesong. Da fikk Sanna tilbud fra Larvik. Det gjorde ikke Silje, som havnet i Team Tvis Holstebro.

— Jeg vil gjerne spille sammen med Silje igjen, men da er det hun som må flytte på seg. Jeg har kontrakt med Larvik også neste sesong, fortalte Sanna til Aftenposten under VM i Danmark.

Nå er det altså mulig for Silje å flytte på seg. Team Tvis Holstebro skal spare en million kroner etter sponsorsvikt og velger å ta kuttet på kvinnelaget. Samtlige landslagsspillere må se seg om etter nye arbeidsgivere.

I tillegg til de to norske spillerne har Holstebro også de svenske landslagsspillerne Jamina Roberts, Linn Blohm og Nathalie Hagman. I tillegg er også Lærke Møller i klubben – den danske playmakeren som mistet VM på hjemmebane på grunn av korsbåndskade.

Toft usikker til NM-finalen

Camilla Herrem spilte forrige sesong i rumenske Baia Mare sammen med ektemannen Steffen Stegavik. Denne sesongen er paret splittet, Herrem i Holstebro og Stegavik i Elverum. Det er ingen hemmelighet at de ønsker å komme nærmere hverandre igjen.

Selv om Sandra Toft er klar for Larvik også neste sesong, vet ingen om hun er klar til NM-finalen mot Glassverket i Nadderud Arena onsdag 30. desember. 26-åringen fikk en ball i hodet under VM og pådro seg hjernerystelse. Hun ble tatt ut av troppen før Danmark spilte om femteplassen mot Russland søndag – og tapte.

— Jeg håper å få et snarlig svar fra Sandra. Hvis hun ikke kan spille, må vi stille med bare én målvakt. Men det har vi gjort før, så det bekymrer meg ikke, sier Tor Odvar Moen.

Larviks tredjekeeper tilhører samarbeidsklubben Fram og har spilt cup for den klubben tidligere denne sesongen. Derfor kan hun ikke spille for Larvik.

Fram ble forøvrig slått ut av Larvik.