Det vakte oppsikt da Marcus Pedersen vraket Molde og i stedet gikk til Brann og nedrykksstrid på overgangsvinduets siste dag.

– I Molde ville han blitt satset på, kommet til flere sjanser og fått en helt annen og mye mer harmonisk utvikling som fotballspiller. Når Marcus Pedersen velger å vektlegge andre motiver enn de rent sportslige, sier det i grunnen alt om hvorfor han gikk til Brann, sier Vegard Forren til TV 2.

Forren er ikke typen som bare snakker om én kamp av gangen og fokus på arbeidsoppgavene. Han har gjerne meninger, også om motstandere, noe Wayne Rooney nylig fikk merke.

– Før Stadion-kampen mot Molde hørte vi bare om alle pengene og om festlige Bergen by. Med tanke på ferdighetsutvikling og videre karriere må et kriserammet Brann være et blindspor. I mine øyne gjorde Marcus Pedersen en kjempetabbe da han valgte rødtrøyene fremfor Molde.

Han tror ikke det ville vært noe problem for Pedersen at Molde har rikelig med spisser fra før.

– Tor Ole (Skullerud) har stor sans for Marcus Pedersen og ville ha ham til klubben for å satse på ham. Vi var helt sikre på at den tidligere Strømsgodset-spissen var klar for Molde da sjokkmeldingen om en overgang til Brann plutselig kom.

Kanskje begrenset med spilletid til og med ville vært positivt?

– Marcus Pedersen ville uansett fått rikelig med spilletid og optimale utviklingsmuligheter i Molde. Hos oss ville han vært en av flere og fått tid og anledning til å spille seg i form ved å starte rundt halvparten av kampene. I Brann blir han kalt «frelser» og spiller hele tiden uten å være i nærheten av den formen situasjonen krever. Mot Molde i Bergen vant han ikke en eneste duell, poengterer kampens matchvinner.