Manchester City var langt fra sitt beste, men en keepertabbe i megaklassen og en sen scoring reddet laget mot Aston Villa. Fernandinho avgjorde med sin 3-2-scoring like før slutt.

Brasilianeren utnyttet svak markering i Villa-feltet da han ble matchvinner minuttet før ordinær tid var over. Like før ble etter alt å dømme Villa snytt for en straffe.

Publikum ble vitne til en ellevill kamp der en keepertabbe av Brad Guzan på Sergio Agüeros tidlige 1-0-scoring vil stjele overskriftene.

Aleksandar Kolarov doblet ledelsen etter 66 minutter, men Villa kjempet seg tilbake til 2-2. Dessverre for Birmingham-laget holdt det ikke helt inn, og dermed tok City tre poeng på en dag godt under pari.

– Vi spilte ikke veldig bra, men lagånden var god, og vi kjempet oss til en seier til tross for deres sene utligning, sa City-manager Manuel Pellegrini, ifølge BBC.

Villa-sjef Tim Sherwood var svært fornøyd med laget sitt.

– Vi kontrollerte kampen og kan ta med oss mye positivt selv om det ikke ble poeng, sa han.

Kjempetabbe

Kampen var bare tre minutter gammel da Guzan sto for en av sesongens verste brølere. Keeperen hadde all verdens tid da han skulle klarere, men ballen skled av foten og gikk rett til Agüero.

Den argentinske måltyven er ikke en spiller man skal gi en gratissjanse, og han hadde heller ingen problemer med å trille ballen i nettet.

Etter åpningssjokket kom Villa mer med i kampen, men etter drøye kvarteret var Guzan nær ved å forære City en ny scoring. Fernando headet utenfor etter at keeperen bommet fullstendig i feltet.

I første omgang var Christian Benteke nærmest for Villa, men lagene gikk til pause med 1-0 til City.

Etter hvilen løftet hjemmelaget seg etter den relativt svake førsteomgangen. City klarte å trykke Villa bakover på banen, og etter 66 minutter doblet Aleksandar Kolarov ledelsen på et frispark fra rundt 25 meter.

City har gitt bort ledelsen flere ganger denne sesongen, og lørdag skjedde det igjen.

Snytt for straffe?

Like etter Kolarovs 2-0-mål utnyttet Tom Cleverley en retur. Scoringen var midtbanespillerens første for Villa.

Målet ga gjestene nytt håp, og fem minutter før slutt utlignet Carlos Sánchez etter en svak inngripen av Joe Hart.

Det så ut til å gi Villa et kjærkomment poeng, men like før slutt avgjorde Fernandinho.

Bare rundt minuttet tidligere ble Benteke felt av Hart i straffefeltet idet han rundet keeperen, men linjemannen vinket for offside. Reprisen viste at det i beste fall var tvilsomt, og ellers ville det vært en soleklart straffespark og rødt kort til Hart.

– Jeg kunne se fra der jeg sto at han var onside, sa en irritert Sherwood.

Med seieren er City tilbake på annenplass, men både Manchester United og Arsenal går forbi dersom de vinner sine kamper søndag.

Villa er fremdeles ikke sikker på å unngå nedrykk, men fortsetter laget som mot City skal det ikke være noen fare.

– Vi rundspilte dem. Tror du vi kan rykke ned når vi spiller slik? Ikke få meg til å le, sa Sherwood bestemt.