Finalen spilles i best av fem kamper, og Elverum leder 1-0 etter seieren på hjemmebane.

Thomas Solstad på streken var toneangivende med fem mål på fem skudd for Elverum i en kamp vertene avgjorde de siste ti minuttene. Før det hadde ØIF kriget seg til 24-24, men Elverum var langt mer effektiv mot slutten av kampen.

26-25 ble til 29-25 i løpet av vel tre minutter, og da ble det vanskelig for gjestene. Jørg William Fiala Gjermundnes scoret åtte ganger for ØIF, men kunne ikke løfte laget til seier.

Annenkeeper Kristijan Jurisic fikk heller ikke utrettet stort da han kom inn, og han endte med redningsprosent på 11.

Elverum er i finalen for tiende gang på rad, og de har vunnet de åtte siste titlene. Neste kamp spilles i Arendal lørdag.