– Det er et eller annet som er i veien med luftveiene. Det er en risiko å gå skirenn når man ikke vet helt hva det er. Jeg er ikke bekymret, men hun er det fordi hun ønsker å gå skirenn, sier landslagstrener Ole Morten Iversen til VG.

Først dro 20-åringen hjem fra en landslagssamling i høyden, den neste høydesamlingen måtte hun droppe helt. Mangel på høydetrening er ugunstig, siden OL i Beijing går på rundt 1800 meters høyde.

Lørdag meldte hun forfall til 10-kilometeren under den nasjonale langrennsåpningen. Søndag formiddag kom beskjeden at hun heller ikke stiller til start søndag. Årsaken er forkjølelse.

Kari Øyre Slind var rørt etter å ha vært tilbake fra den stygge skaden:

– Hun er ivrig og i år har hun nok tøyd strikken litt langt. Kroppen har fått litt mer juling enn den har tålt. Men hun nærmer seg der hun skal være. Hun blir stresset, fordi hun vil gå skirenn. Men det er viktigere nå ikke å ta noe sjanser som kan ødelegge resten av vinteren, sier Iversen.

Fossesholm debuterte i verdenscupen som 18-åring. Karrieren har hatt en pil som har pekt mer eller mindre rett opp i mange år. Fossesholm var ankerkvinne da Norge tok VM-gull på stafetten i Oberstdorf sist sesong.

– Det er større usikkerhet enn før. Jeg er helt usikker på hvor jeg står. Det kjennes ganske bra, men det har ikke gått tipp topp i høst, sa Fossesholm til VG under pressedagen torsdag.

– Det kan bikke over

Fossesholm har gjort flere endringer, hun har hentet inn tidligere landslagstrener Geir Endré Rogn som personlig trener, og hun har tatt treningen ned.

– Det er litt stusslig å ikke gjøre akkurat det man har lyst og planlagt. Toppidrett handler om balanse, og innimellom kan det bikke over. Skal man bli best, må man kjenne litt på hva kroppen tåler, sier Fossesholm.

20-åringen er kjent som en humørspreder i landslaget og får med seg lagvenninnene på mange sprell:

Fossesholm har gått 12 renn i verdenscupen. Hun fikk to individuelle pallplasser sist sesong. NRK-ekspert Fredrik Aukland tror Fossesholm blir sendt ut i verdenscupen til helgen.

– Jeg er litt urolig på vegne av henne, for hun har ikke fått matchet seg her. Hun har slitt etter høydeopphold og byttet trener, det er usikkert hvor hun står, når hun ikke får konkurrert. Det har skapt litt utrygghet foran Ruka. Jeg tror hun får gå, så lenge hun er frisk, sier Aukland.