Makani nekter for å ha bidratt til kampfiksing. Det var Drammens Tidende som først omtalte saken.

– Mjøndalen var veldig bekymret, men de har tatt vare på meg. Påstandene mot meg i sosiale medier, er det ikke noe grunnlag for. De som har delt de tingene, mange av de vet ikke engang selv hva de har delt. Målet deres er bare å ødelegge meg. De mislykkes med å ødelegge meg flere år mens jeg var i Iran, men de prøver igjen nå, sier Makani til VG.

Ifølge daglig leder Berenike Wulfsberg i Mjøndalen er det standard prosedyre at de kontakter Norges Fotballforbund når det dukker opp slike påstander.

– Det har kommet en del meldinger i våre kanaler i forbindelse med kampen som var i helgen. Når det kommer slike beskyldninger mot vår spiller, har vi tatt kontakt med de organer som er naturlige. Det er NFF. Så har de rutiner på hva som skal gjøres med beskyldningene det handler om. Nå har vi gjort det vi som klubb skal gjøre, sier Wulfsberg til VG.

SPILTE MOT FKH: Mjøndalen og Makani slapp inn syv mål mot FK Haugesund for halvannen uke siden. Etterpå har han blitt beskyldt for kampfiksing. Foto: Jan Kåre Ness, NTB

– De hater meg

Ifølge Makani har han nylig ytret sin kjærlighet til Esteghlal FC – erkerivalen til hans tidligere klubb Persepolis FC, kjent som klubbene i det store Teheran-derbyet. Han spilte i en rekke iranske klubber før han kom til Mjøndalen for første gang i 2016.

I intervjuet med VG sitter han i bilen sammen med kjæresten sin. Han er helt klar på at han er uskyldig. Han frykter derfor ikke undersøkelsene fra NFF.

– Jeg er ikke bekymret. Jeg vet at det ikke er noe. Dette er kjedelig, men jeg vet at jeg ikke har gjort noe galt, sier Makani til VG.

Iraneren forteller samtidig at han har varslet at han vil gå til Det internasjonale fotballforbundet (FIFA) i et forsøk på å få utbetalt rundt fire millioner kroner som han hevder Persepolis skylder ham fra en tidligere kontrakt.

– Alt begynte med det. Jeg har krevd Persepolis å betale meg det de skylder meg, rundt fire millioner kroner. Da jeg hadde bestemt meg for å gå til FIFA for å kreve de pengene, så begynte hatet.

Ifølge Makani har Persepolis bindinger til iranske myndigheter, noe han opplever gjør situasjonen ekstra betent.

– Når jeg snakker nå og sier at jeg skal gå til FIFA for å få pengene de skylder meg og fortelle om det jeg har sett i klubben, så liker de ikke det, og supporterne deres hater meg. De har en gruppe med millioner av tilhengere. Når noen skriver én ting i den gruppen der, så blir det postet videre overalt, mener Makani.

Han er glad for måten Mjøndalen har håndtert saken på.

– Jeg syns vi har hatt et veldig bra møte, der alt har blitt sagt. Jeg har forklart dem hvordan fotballen er i Iran. Jeg har sett ting der som ikke finnes i norsk fotball. Heldigvis er det ikke sånn i Norge. Det samme gjelder supportere. En person kan ha en falsk profil og skrive hva de vil. Det viser hatet.

Avventer NFF-undersøkelse

Daglig leder Wulfsberg bekrefter at de ikke mistenker Makani for å ha gjort noe galt.

– Nei, ikke i det hele tatt. Dette kan like godt være en hatkampanje mot Makani. Det er helt umulig for oss å vite hvem som har sendt dette, sier Wulfsberg til VG.

Instagram-profilen hans ble pepret med meldinger fra iranske fotballfans etter 0–7-tapet for Haugesund.

– Jeg syns han takler det fint. Han er vant til å håndtere tøffe situasjoner, som han sier selv, så har han både supportere og «haters» i Iran, sier Wulfsberg til VG.

– Når forventer dere å få mer informasjon fra NFF?

– Det vet vi ikke. Vi har avsluttet saken fra klubbens side og forholder oss ikke mer til den før vi eventuelt hører mer fra NFF.

Kommunikasjonssjef Yngve Haavik i NFF bekrefter overfor Drammens Tidende at de gjør undersøkelser om mulig kampfiksing. Han sier at standard prosedyre i slike saker er at NFF sammen med Lotteritilsynet gjør undersøkelser for å finne ut om det er hold i påstandene. Han ønsker ikke å kommentere saken utover det.

Mjøndalen-trener Vegard Hansen henviser i utgangspunktet til daglig leder for uttalelser om saken. På spørsmål om hvorfor han benket Makani mot Tromsø i helgen til fordel for Idar Lysgård (27), etter 0-7-tapet for FK Haugesund som nå undersøkes nærmere, er imidlertid Hansen klar på at det kun skyldes sportslige vurderinger.

– Det var en 100 prosent sportslig beslutning. Grunnen til at vi byttet keeper nå, var kun på grunn av sportslige årsaker. Da vi slapp inn syv nå, var det litt fotballens mekanismer. Idar har banket på døren lenge, sier Hansen til VG.