Trener og pappa Christian Ruud bekrefter i en SMS til VG at de er ute av isolasjon.

Dermed er Ruud kan fortsette forberedelsene til årets første Grand Slam-turnering, Australian Open, som starter mandag. Klokken 06 fredag morgen norsk tid ble første runde trukket. Der venter australske Jordan Thompson, som ligger på 52.-plass på verdensrankingen.

Nordmannen ble sammen med over 506 andre spillere og medlemmer av støtteapparat satt i isolasjon torsdag, etter at en ansatt i de lokale helsemyndighetene, som jobbet på hotellet de satt i karantene på ved ankomst Australia, testet positivt for covid-19. 160 av disse var spillere.

– Personen testet negativt 29. januar, men positivt 2. februar. Vi bodde på hotellet fra 16. til 30. januar, fortalte Christian Ruud til VG torsdag.

– Alle testene negative

495 av de 507 som ble satt i isolasjon har testet negativt, mens 12 fortsatt venter på sine prøvesvar.

– Så langt er alle testene negative. De prøvene som gjenstår ble testet sent torsdag, og vi venter på svarene, sier turneringsdirektør Craig Tiley til Australian Radio ifølge Reuters.

– Det er positivt at alle testene var negative, så får vi håpe at de siste prøvene også er det, fortsetter han.

Like før kl. 06 fredag morgen norsk tid melder nyhetsbyrået AFP at alle spillerne har testet negativt.

Når Grand Slam-turneringen starter mandag har australske myndigheter åpnet for 30.000 tilskuere om dagen.

– Dette området er ekstremt trygt, sier Tiley.

Slapp de største stjernene

Ruud møter altså Jordan Thompson i første runde, og skulle han ta seg videre venter vinneren av Nikoloz Basilashivli og Tommy Paul, som er henholdsvis nummer 28 og 53 på verdensrankingen.

Ikke før i en eventuell 4. rundekamp kan Ruud møte en topp-ti-spiller i verden, da venter Andrej Rubljov – dersom de to vinner sine tre første kamper. Før det må Ruud eventuelt hamle opp med spanske Roberto Bautista Agut, som er nummer 12 på verdensrankingen.

Ruud ligger selv på 27. plass på verdensrankingen, men er 24. seedet i turneringen.