Det førte til røffe ord fra både trener Amund Skiri og lagkaptein Dan Peter Ulvestad i pausen. Da sto det 0-0, men det så meget skummelt ut for gjestene fra Nordmøre.

– Dette var på grensen til pinlig. Vi er energiløse og tør ikke. Det ser ut som at vi venter på at Haugesund skal gjøre noe. Alt må opp – beinflytting, valg med ball, brudd, jeg vet ikke helt hvor jeg skal starte, sa Ulvestad til TV 2.

Skiri var enig.

– Vi er fornøyde med resultatet, men det vi leverer er langt fra godt nok. Det er noe av det svakeste vi har levert i år, sa han før sidebytte.

Tounekti-perle

Gjestene var altså advart, og det skulle bare ta et drøyt minutt etter hvilen før baklengsmålet kom. Haugesund spilte flott angrepsfotball, og Sebastian Tounekti skar inn fra venstre og skrudde ballen opp i lengste hjørne.

Samme mann hadde for øvrig misbrukt en kjempesjanse for nesten åpent mål i første omgang. Han strålte i intervjusonen etter å ha blitt matchvinner.

– Det er vanskelig å beskrive det her og nå, men det er det jeg har øvd på flere timer på treningsfeltet i mange år. Vi fikk se en liten variant av Sebastian i dag. En helt magisk følelse, nesten fullsatt arena og en stor kamp. Å få sette den betyr enormt mye, sa Tounekti til TV 2.

Trenerdrama

Kristiansund hadde enkeltsjanser, men jevnt over handlet det meste om hjemmelaget. Haugesund noterte seks avslutninger på mål mot gjestenes to og tok en solid seier.

Det skjedde bare seks dager etter at FKH-trener Oskar Hrafn Thorvaldsson sluttet på dagen. Sancheev Manoharan er igjen inne som midlertidig hovedtrener i klubben og har plukket fire poeng på to kamper.

– Du kan ikke legge skjul på at det har vært noen merkelige dager. Samtidig har vi stått sammen, hele laget. Vi vet hva de bringer, de som er inne nå. Uken har vært litt opp og ned, men vi viser at vi har en fantastisk moral i laget, sa Tounekti.