– Løpet i dag gir meg veldig mye selvtillit. Det er en flying start på sesongen, sier Karsten Warholm til VG.

– Tiden flyr. Det er sjukt. Jeg må bare utnytte hver dag, tilføyer han med tanke på at det er 56 dager igjen til hans første løp på 400 meter hekk i OL.

– Jeg vil gå så langt som å si at jeg er ekstremt fornøyd. Det var et enormt løp, sier trener Leif Olav Alnes bak sitt grå skjegg og hår i et intervju med NRK.

På spørsmål fra VG om hvorfor han ikke løp hundre meter lengre i sesongdebuten, svarer Karsten Warholm at han - med tanke på hvor langt ned tidene er presset p distansen - at han «føler» at han må ha en veldig stimulerende setting for å kunne yte sitt beste på distansen som teller i OL.

– 300 hekk er en veldig fin start, for å teste farten. Det er egentlig bare for å komme i gang, forklarer han.

Norges dobbelte VM-gullvinner Warholm satte bestenotering i verden på ukonvensjonelle 300 meter hekk med 33,78 sekunder på Bislett i fjor sommer, før han noe senere i corona-året 2020 satte personlig rekord på 400 meter hekk med 46,87 i Stockholm.

Tidenes nest beste tid, som kjent veldig nær Kevin Youngs nå 29 år gamle verdensrekord 46,78 fra Barcelona-OL 1992.

Nå knuste han bestenoteringen i verden på 300 meter hekk.

– Han slår den gamle tiden med et halvt sekund. Det er veldig mye på dette nivået, sier Christina Vukicevic Demidov som NRK-ekspert.

– Et nytt skremmeskudd mot de andre i verden, mener hennes kollega Vebjørn Rodal.

60 dager før finalen på 400 meter hekk i Tokyo-OL (23. juli til 8. august) skulle Karsten Warholm vise at han er i rute til å knipe gullmedaljen i de utsatte sommerlekene. I sitt første konkurranseløp utendørs i år, knallet han i kjent stil fra start - vel å merke ikke fra den «vanlige» 400 hekk-svingen, men fra bortre langsides begynnelse.

Foto: MARIUS SIMENSEN / BILDBYRÅN

I bane syv mot tre norske konkurrenter for å gi et slags skinn av konkurranse.

I dagene før start mente trener Leif Olav Alnes at 75 prosent av den «egentlige» øvelsen ville være en fin «benchmark», som han uttrykte det. Hverken han eller Karsten Warholm virket å være i tvil om at sistnevntes form ville være prima etter mange måneder trening og terping.

De hadde ikke behov for en bekreftelse på at formen var som den burde være to måneder før OL.

– Karsten kommer helt sikkert til å løpe fort. Han trenger ikke mange konkurranser frem til OL. Jeg tror han kommer til å ha nok konkurranser igjen, mente friidrettsforbundets toppidrettssjef Erlend Slokvik foran «Bislett Night of Highlights» - med tanke på Alnes’ og Warholms «game plan».

Kun et par ordentlige konkurranser på 400 meter hekk før avreise til Tokyo: Etter alt å dømme Bisletts Diamond League-stevne 1. juli og Monacos ditto 9. juli.

Ps! 400 meter hekk i OL starter med kvalifiseringsheat 30. juli. Semifinalene går 1. august og finalen 3. august.