Live Solheimdal (23) er på vei tilbake for fullt etter langvarige skadeproblemer. Skåla-jenta viste fin form under nordisk mesterskap i terrengløp søndag og ble nummer fem i seniorklassen i finske Heinola.

Hun var ett minutt og to sekunder bak vinneren Anna-Emilie Møller fra Danmark, som vant foran svenske Sara Christiansson.

Norsk laggull

Marita Sagnes Wågan ble beste norske dame på tredjeplass. De individuelle resultatene ga også norsk laggull. Det var totalt 15 deltakere i dameklassen som løp 7,5 kilometer.

David Nilsson fra Sverige vant herrene seniorklasse foran islendingen Hlynur Andrésson og svensken Adhanom Abraha. Her ble Kasper Fosser beste norske løper på fjerdeplass. Det var 28 deltakere i herreklassen som løp 9 kilometer.

Sunnmøring ble nordisk mester

Håkon Stavik fra Langevåg, som representerer Ålesund Friidrettsklubb, vant juniorklassen. På jentesida gikk Ingeborg Østgård til topps. De norske juniorene vant også begge lagkonkurransene.

Mange av de beste norske deltakerne stilte ikke til start i Finland, det gjald blant annet Ingebrigtsen-brødrene, Sondre Nordstad Moen, Karoline Bjerkeli Grøvdal og Therese Johaug.

EM i terrengløp arrangeres i Portugal 8. desember. Det mesterskapet er Grøvdals hovedmål i vintersesongen.