Vant VM med fem spillere fra lokal klubb

Nesten en tredel av troppen til de ferske verdensmesterne i undervannsrugby er fra Bergensklubben BSI Boblen.

Publisert:

VERDENSMESTERE: Marie Jeanette Outzen, Carina Magnussen, Gunhild Litlabø og Gerd Anne Solibakke er nybakte verdensmestere fra BSI Boblen. Det samme gjelder Ragnhild Litlabø, som ikke er med på bildet. Foto: Tor Høvik

Det norske kvinnelandslaget i undervannsrugby gikk hele veien til topps i verdensmesterskapet i Graz i Østerrike, etter at de lørdag slo Tyskland i en høydramatisk finale.

– Det føles helt fantastisk. Det går litt i bølger hva man føler. Der og da er det full jubel, samtidig som man er helt tom for krefter. Det er en enorm lettelse og glede, som det tar å ta inn over seg, sier Gunhild Litlabø.

Hun har spilt på det norske landslaget i 18 år, og er spillende trener for Bergens eneste undervannsrugbyklubb, BSI Boblen.

Også Marie Jeanette Outzen, Carina Magnussen, Rannveig Litlabø og Gerd Anne Solibakke er nybakte verdensmestere fra bergensklubben. Sammen utgjør de nesten en tredel av hele VM-troppen.

GULLVINNERE: De nybakte verdensmesterne i undervannsrugby i Graz. Foto: Privat

– Klubben vår har tradisjon for å skape landslagsutøvere. Vi har vært blant Norges aller beste klubber lenge, med et kvinnelag som alltid har vært i norgestoppen, sier Litlabø.

Les også

Ny podkast: Seieren som fikk Doddo til å komme med et freidig forslag

– Et fantastisk mesterskap

Litlabø forteller at forrige ukes mesterskap, med 18 deltakende nasjoner, er tidenes største VM i undervannsrugby.

– Mesterskapet hadde et veldig bra og profesjonelt opplegg. Graz er den nest største byen i Østerrike, men verdensmesterskapet preget byen. De viste kampene på barene i byen, og vi ble stoppet på gaten med landslagstøy på. Det var utrolig gøy å være der, sier hun.

Mesterskapet nådde sitt klimaks da Norge møtte Tyskland i finalen, i en fullsatt svømmehall med kapasitet på opp mot 300 tilskuere.

I denne idretten er Norge best i verden

– Det ble en veldig jevn og tøff kamp, som kostet veldig mye krefter.

Da kampuret nådde full tid, sto det stadig 0–0. Da avgjøres kampene med «sudden death», hvor første mål vinner.

– Vi ble hardt presset, men klarte å ta ut alle kreftene, selv om vi var fryktelig slitne, sier Litlabø.

FORNØYD: Fra venstre: Carina Magnussen, Gunnhild Litlabø, Tord Caspersen Nerland, Marie Jeanette Outzen og Rannveig Litlabø. Foto: Privat

Gerd Anne Solibakke scoret det avgjørende målet i finalen.

Dermed fikk Norge revansjert finaletapet mot samme motstander i 2015.

Les også

Eikeland klar for Reading: – Kom et alvorlig bud

Gunhild Litlabø håper VM-gullet kan bidra til å øke oppmerksomheten rundt undervannsrugby i Norge og Bergen.

– Vi er et aktivt og godt lag, men vi sliter med å rekruttere nye medlemmer. Det er mange som ikke vet om oss, og kanskje høres det litt skremmende og nytt ut, sier Litlabø.

– Det er et veldig godt miljø. De fleste av våre spillere begynner som studenter, blir hektet og fortsetter lenge etter studietiden, sier hun.

Det norske herrelandslaget, med én BSI Boblen-spiller, tok VM-sølv etter å ha tapt mot Columbia i finalen.

Publisert: