– Vi må fortsette å vinne kamper, svarer Kjønø litt tullete på hvordan Stabæk skal holde seg i Eliteserien.

Kjønø tok over Stabæk etter Jan Jönsson, men det har ikke gått helt etter planen. Stabæk lå på siste plass før Haugesund-kampen søndag, i samme posisjon som da den unge treneren tok over i starten av juli.

– Sakte, men sikkert skal vi bygge et lag som skal underholde, lovet treneren da han tok over.

Men etter 15 kamper i lederstolen, har Stabæk kun tatt 11 poeng, med en målforskjell på -12. Det er 12. best i ligaen siden den tidligere Grorud-treneren tok over.

Foto: Sofascore.com

– Hva skulle jeg sagt da? Skulle jeg vært passiv? Jeg kan jo ikke det. Jeg er selvfølgelig offensiv når jeg tar over. Jeg visste det ville bli en tøff utfordring, men ikke umulig, svarer Kjønø og fortsetter:

– Jeg håpet på å få momentum i starten og få flyt på det, men det er ikke alltid så lett i fotballen.

Men nå har sørlendingen og resten av Stabæk-laget et mål: å holde plassen.

– Det er alt som teller. Nå fikk vi en seier, også er det fem kamper igjen. Nå må vi havne på kvalik og sikre plassen, sier Kjønø.

– Hvordan skal dere klare det?

– Å bygge samholdet i garderoben. Sterk garderobekultur hvor man kan vite at vi har hverandre i ryggen utpå der. Også er det å ikke grave seg ned etter tap, men samtidig lære av det, svarer Kjønø.

– Det handler hele tiden om å ta steg, legger han til.

– Er Stabæk i Eliteserien til neste år?

– Ja, det regner jeg med. Ja! Vi er jo det.

Det er søndagenes helter Sturla Ottesen og Mathis Bolly enig i.

– Vi kommer på trening og prøver å mobilisere, skape god stemning og tenke en kamp av gangen. Vi prøver å samle så mange poeng som mulig, sier Bolly og trekker frem at de nå har tatt et steg nærmere fornyet kontrakt i Eliteserien.

– Det har vært fint å få inn Eirik (Kjønø journ.anm.). En veldig positiv trener, så vi har fått inn mye mer positivitet enn det vi hadde før. Vi har virkelig bygget den spillergruppen og garderoben som gjør at vi holder det oppe nå, sier Ottesen.

Unggutten trekker likevel frem et problem han ser på som frustrerende.

– Det har vært vanskelig med så mange nye relasjoner gjennom sesongen. Jeg tror ikke jeg har spilt to kamper på rad gjennom hele sesongen. Du ser på topplagene at de bruker samme 11'er stort sett hele sesongen. Sånn som Bodø/Glimt bytter ikke en eneste spiller, sier høyrekanten.

– Vi har savnet å sette en 11'er og en spilletid over tid. Men så har vi fått det mer til den siste tiden. Samtidig må man alltid holde spillere varme, og ikke starte med de samme hele tiden, sier Kjønø.