Willis Furtado ble den store helten for Jerv da han sikret tre poeng et drøyt kvarter før full tid på Levermyr.

Dermed ligger Jerv på direkte opprykksplass. Grimstad-laget er ett poeng bak serieleder HamKam, som har en kamp mindre spilt enn Jerv.

Det betyr at Start ligger hele 12 poeng bak Jerv i skrivende stund. Start møter nettopp HamKam til et tøft borteoppgjør søndag ettermiddag.

I Grimstad er det nå stor optimisme:

– Dette var en stor seier. En viktig seier. Jeg mener det er 80–90 prosent sjanse for opprykk nå, sier matchvinner Furtado til Agderposten etter kampslutt.

Drømmestart for Jerv

Jerv fikk en drømmestart på kampen da Shuaibu Lalle Ibrahim sendte laget sitt i føringen etter bare seks minutters spill, men etter 19 minutter scoret Taofeek Ismaheel for Fredrikstad. Fredrikstad-midtbanespilleren står med fem seriemål i år.

Daniel Arrocha sendte Jerv i føringen igjen etter 33 minutters spill.

Jerv holdt stand etter pause

Mads Nielsen utlignet for Fredrikstad etter 71 minutter. Furtado ga Jerv ledelsen på nytt rett etterpå.

Det ble ikke flere mål i oppgjøret. Dermed endte kampen 3-2.

På direkte opprykksplass

Felix Schröter (Jerv) og Adnan Hadzic (Fredrikstad) fikk begge gult kort.

Etter lørdagens kamp er Jerv på andreplass på tabellen med 31 poeng, mens Fredrikstad er nummer tre med 29 poeng.

Oppgjøret på J.J. Ugland stadion - Levermyr ble ledet av Stian Røvig Sletner.

I neste runde er det mye å se frem til. Da skal Jerv måle krefter med Strømmen 11. september. Fredrikstad møter Sogndal 12. september.