Elfsborg – Odd 2-1

Odd tok ledelsen borte mot Elfsborg, men to mål av vertene sørget for at det endte 2-1 i lagenes første møte i europaligaens tredje kvalifiseringsrunde.

En keepertabbe av Sondre Rossbach (19) kvarteret før slutt, etter et langskudd av Simon Lundevall, sikret seieren for svenskene.

Hjemmelaget presset mest i første omgang, men et straffemål av Olivier Occean etter 21 minutter sendte Odd i ledelsen. Skiens-laget la seg lavt etter scoringen, og Elfsborg presset for utligning. Tre minutter før hvilen sørget Viktor Prodell for at lagene gikk til pause på 1-1. I andre omgang var Papa Pate Diouf nær en drømmedebut for Odd. Etter 61 minutter avsluttet han til side for keeper Kevin Stuhr-Ellegaard, men ballen gikk stang ut.

Elfsborg sikret seg best utgangspunkt før returoppgjøret da Simon Lundevall satte inn 2-1 kvarteret før slutt.

Nykommer sentral

Elfsborgs trener Magnus Haglund, som tidligere har trent Lillestrøm, anslo før kampen at laget hans hadde en 50/50 sjanse til å gå videre til playoffrunden i europaligaen. Det sa han i et intervju med GT/Expressen, videreformidlet avVarden.

Haglunds lag hadde flere skuddforsøk allerede de fem første minuttene. Odds første sjanse kom ved målscorer Occean åtte minutter inn i kampen, etter forarbeid av Thomas Grøgaard og Diouf.

Diouf sto også bak angrepet som ga Odd straffespark. Etter 20 minutter la han inn fra venstre til Jone Samuelsen som var på løp. Tidligere Stabæk-spiller Henning Hauger felte Samuelsen, og Occean var trygg fra straffemerket.

Vinneren av de to kampene mellom Elfsborg og Odd går videre til siste hinder før gruppespill i europaligaen, nemlig play off. Returoppgjøret spilles i Skien 6. august. (©NTB)