Jerv tok sin første seier på fire uker – siden 1-0-seieren over Bryne. Laget avanserer med det opp til syvende plass på tabellen. Jan Jenssen ble matchvinner med sin scoring etter 34 minutter, til tross for at Jerv spilte med en mann mindre i over 50 minutter.

— Det var deilig med scoring. Det var på tide, årets første. Det er veldig gøy å vinne etter å få en mann utvist i første omgang. Det ble tungt, men jeg synes vi står greit en stund. Det er sykt deilig, sier Jenssen.

- Et ran

Seieren over Fredrikstad var Jervs andre på hjemmebane denne sesongen.

— Det ble en forsvarskamp, og det gjør vi bra. I tillegg er Øyvind Knutsen fantastisk i feltet og har flere matchvinnerredninger. Vi har den turen som gjør at de bommer på den svære de har, så en god kombinasjon av hardt arbeid og litt flaks var det vi trengte i dag. Vi har tatt for få poeng på hjemmebane til nå, dermed var dette meget godt, sier Arne Sandstø, Jerv-trener.

Fredrikstad ligger nest sist, og bør begynne å frykte et nedrykk. I fjor var det en scoring av Jerv-kaptein Glenn Andersen fem minutter på overtid i siste serierunde mot Follo som reddet Fredrikstad.

— Det var et ran. Jerv har en sjanse. Vi gjør alt riktig 11 mot 10. Vi har bra fart i ballen og kommer til mange innlegg. Vi har fire-fem kjempesjanser hvor det nesten er fra en og to meter, så det er veldig synd for spillerne at det bikket feil vei igjen, sier Jan Halvor Halvorsen, nåværende trener for Fredrikstad – tidligere Jerv-spiller og Start-trener.

Stor Knutsen-redning

De ti første minuttene av kampen var en ren duell på midtbanen før det løsnet noen skudd begge veier. Dennis Antwi var nære på etter en frisparkvariant. Kristoffer Tønnesen slo inn foran mål langs bakken, Antwi styrte ballen mot mål hvor Fredrikstad-målvakt Per Morten Kristiansen reddet fint.

Jerv var skumle på en ny dødball. Jan Jenssen svingte ballen inn i feltet, hvor Michael Ogungbaro headet like utenfor. Samme mann hadde et godt skudd på volley som også gikk en meter til side for buret. Sanel Kapidzic hadde også to skuddforsøk som var småfarlige, men truet ikke Øyvind Knutsen bakerst i Jerv-målet.

Det gjorde derimot Kristian Brix etter 30 minutter da han dro seg forbi Dejan Corovic og Espen Knudsen, før han forsøkte seg fra skrått hold og sendte ballen helt nede ved motsatt stolperot. Der lå Øyvind Knutsen og reddet mesterlig til corner.

Fra fin assist til håpløs utvisning

Andre veien minuttet etter var Dennis Antwi på farten. Han parkerte Erik Tønne på kanten og slo inn foran mål hvor Jan Jenssen kom springende i full fart og helt alene. Innlegget traff Jenssen på fem meter, og indreløperen sendte Jerv i ledelsen på enkelt vis.

Kun kort tid etter pådro Antwi seg et håpløst rødt kort. Han fikk et billig gult kort av dommer Anders Gjermshus i en duell noen minutter før scoringen. Kort nummer to fikk han etter å ha sparket ballen vekk i frustrasjon, og gjorde resten av kvelden langt tøffere for sine lagkamerater som måtte spille i 50 minutter med en mann mindre.

Scoring annullert

På en corner etter 54 minutter trodde alle at Fredrikstad hadde utlignet til 1-1, men dommer og linjemann signaliserte offside. I reprisen så det ut til å være riktig. Netan Sansara sto i offsideposisjon og forstyrret målvakt Øyvind Knutsen. Like etter kom Fredrikstad fire mot to på en overgang, men alene med Knutsen valgte Håvard Åsheim å heller prøve og legge ballen på tvers til en lagkamerat. Med det sølte han bort en gigant sjanse. Det vitnet om en spiller uten selvtillit på et lag som sliter. Fredrikstad fikk styre spillet mot et Jerv-lag som lå lavt og kompakt.

Uten at det så ut som Jerv hadde veldig store problemer med det. Arne Sandstøs gutter lå fint og kompakt, og jobbet hardt defensivt. De klarte også ved noen tilfeller å roe ned spillet og holde ballen i laget. Fredrikstad var riktignok ikke helt ufarlig. Ludvig Begby fikk en stor mulighet ti minutter før slutt, men satte ballen rett på Øyvind Knutsen etter innlegg. Etter 84 minutter avsluttet Andreas Aalbu utenfor på en gigantsjanse fra ti meter.