LERKENDAL (adressa.no): Endelig skal midtbaneeleganten få solid med spilletid igjen når Rosenborg gjester Nils Arne Eggens Orkla i første runde i cupen torsdag.

Tresmak i baken frister ikke i lengden for unge, talentfulle fotballspillere.

— Det blir selvfølgelig godt å få spilletid. Jeg synes ikke det er artig å sitte på benken jeg heller. Jeg har lyst til å være på banen, og gleder meg til det, sier Selnæs til adressa.no.

Vil diktere kampen

Men selv om det «bare» er første runde i cupen, og Rosenborg i utgangspunktet skal ta seg lett videre, har Selnæs null planer om å slå på cruisekontrollen. I stedet stiller han høye forventninger til seg selv.

— Jeg forventer å spille bra. Det skal en del til før jeg går av banen veldig fornøyd, men jeg har jobbet mye med det defensive og den fysiske delen av spillet. Jeg vet jeg har tatt store steg der, og forventer at jeg får vise det i morgen – i tillegg til å være mye på ball og diktere kampen, egentlig, sier han.

- Veldig spesielle treninger

Selnæs har hatt sesongkort på Lerkendal så lenge han kan huske, og vet godt hvor spesielt det er at Rosenborg og Nils Arne Eggens Orkla møtes.

— Det blir spesielt, og kanskje mest for supporterne. Det blir en ekstra ramme rundt kampen, og det kommer sikkert masse folk på grunn av det.

- Hva er ditt forhold til Nils Arne Eggen?

— Han er en legende, da. Det er det ikke tvil om. Jeg fikk ikke så veldig mange sesonger på tribunen mens han var trener, men det han har gjort for Rosenborg er utrolig. Det er rett og slett en skikkelig legende. Med blokkbokstaver, understreker han.

Selv fikk han noen treninger med Eggen da han var tilbake som vikar høsten 2010. Men best husker Selnæs treningene med juniorlaget da Eggen var innom der nesten ukentlig.

— Jeg har vært heldig og hatt ham en god del. Det var veldig spesielle treninger, sier unggutten.

Føler ikke press

Når han får sjansen i morgendagens cupkamp spiller han helt uten press.

— Det er alltid viktig å prestere når man får sjansen, i og med at konkurransen om plassene er så stor som nå. Men trenerne vet hva jeg står for, og jeg føler ikke jeg må bevise noe. Likevel er det viktig for meg personlig å gjøre en god kamp, sier Selnæs.