Høyde for damer er en av friidrettens mest elegante øvelser. Verdens beste høydejenter fikk mange blikk selv om de bare hoppet om bord i en båt på Aker Brygge søndag ettermiddag.

21 sto det på båten tidligere volleyballstjerne Bjørn Maaseide hadde fortøyd ved Herbern. Og det var ikke fot, men meter!

Maaseide og stevnesjef Steinar Hoen hadde invitert høydejentene på båttur på Oslofjorden, og buketten med prinsesser trippet om bord i Princessen.

– Å for en nydelig vær! Håper det holder seg til onsdag, sier Princessens dronning, Anna Sjisjerova – antrukket i lang, elegant kjole.

OL— og verdensmesteren ble et av midtpunktene, selv om også verdens beste stavhopper, Renaud Lavillenie, så ut til å trives i damenes selskap.

Tonje i det gode selskap

Tonje Angelsen var også i det gode selskap i går, og hun håper å være det også onsdag.

– Det var godt å få til 1,93-hoppet på Stjørdal lørdag. Nå håper jeg det fortsetter på Bislett. Der har jeg lyst på 1,95, men teknikken er bare halvveis ennå. Derfor var det artig å hoppe 1,93 med et skikkelig dårlig hopp. Jeg har masse å gå på, sier Tonje.

– Det gode selskap onsdag?

– Jeg må ikke bli satt ut! Dette er jenter jeg har sett opp til, det er forbildene mine! – Teknikken forsvant litt mens jeg brukte tid på å bli bra i ankelen, men det skal være en enkel sak å få orden på. Det er bare armene som flagrer litt, beroliger trønderjenta.

Foruten Sjisjerova, stiller innen årets innendørs verdensmester, Kamila Licwinko, årets toer på verdensstatistikken, Justyna Kasprzycka, og hun som har hoppet høyest av dem alle, Blanca Vlasic.

God råd til Tonje

Angelsen fikk oppmuntrende ord fra Sjisjerova da vi spurte om hun kunne gi gode råd for å bli 2-metersjente.

– Har du hoppet 1,95, kan du også hoppe 2,00. Vel er det en viss forskjell, men det handler bare om å ta utfordringen og få erfaring. Jeg trodde lenge at 2,00 var umulig for meg, men så byttet jeg trener, og det utgjorde forandringen. 2,00 er tøft, men det er mulig når du er klar fysisk og mentalt, sier Sjisjerova mens Tonje hører på.

Selv vil ikke Sjisjerova love noen ting onsdag, når vi nevner Stefka Kostadinovas banerekord på 2,05. – Jeg har hatt problemer med en legg. Nå ønsker jeg bare å hoppe så bra som mulig. Høyde er en flott øvelse. Det har vært fantastisk å se på høydegutta i år, sier OL- og VM-vinneren.

Det blir ikke så galt å se på Anna Sjisjerova heller.