Norge — Island 26 - 31 (10-16):

Det norske herrelandslaget i håndball fikk på ingen måte en god start på årets EM. I åpningskampen mot Island hang de ikke med fra start, og allerede etter åtte minutter var de fem mål under på stillingen 6-1. Mens de islandske spillerne skjøt ball etter ball bak Ole Erevik slet de norske spillerne tilsvarende med å spille seg til sjanser. Flere ganger ble de tvunget til å skyte fra dårlige posisjoner, men heller ikke da rutinerte landslagsspillere som Håvard Tvedten og Bjarte Myrhol ble spilt inn til store sjanser ble det norsk scoringsjubel.

Robert Hedin tok en time out etter ti minutter, og det norske laget klarte å samle seg noe. Halvveis ut i første omgang var Norge bare fire mål bak. Og litt senere ble Erevik byttet ut til fordel for Magnus Dahl. Den nye keeperen klarte seg noe bedre, men heller ikke han fikk veldig mye hjelp av forsvaret. Effektiviteten til islendingene var så høy at det var vanskelig for de norske å holde følge. To kjappe redninger av Dahl helt på tampen av omgangen gjorde at de bare lå seks mål bak ved pause, 10-16. 16 baklengsmål på en omgang er likevel for mye.

I andre omgang fikk de norske herrene en bedre start. Sju minutter etter hvilen satte Tvedten sin andre strake straffe og plutselig var Norge tre mål bak islendingene. Det så lysere ut for Norge, men nærmere kom de ikke. Islendingene var som regel først på returene.

Norge var mer effektive i forhold til første omgang, men bakover lot de islendingene få komme til omtrent like mye. De siste minuttene handlet det mest om å ikke tape mer

— I dag er islendingene vassere enn oss. Vi sliter veldig bakover, og pådrar oss mange straffer og utvisninger. Da vinner vi ikke mot Island, sa landslagstrener Robert Hedin etter kampen.

— Vi kom aldri inn i kampen og ble jagende hele tiden. Jeg er veldig skuffet, men vi tapte for et bedre lag. Forsvaret satt ikke i starten, og keeperne fikk ikke nok redninger, sa Kristian Kjelling til NTB.

Ett lyspunkt var det likevel. EM-debutanten Harald Reinkind fikk mye spilletid og hadde flere gode langskudd som gikk rett i mål. På åtte skuddforsøk traff Fyllingen-spilleren på seks.

Nå venter tøffe kamper mot Ungarn og Spania.

Håndball-EM menn søndag, gruppe B:

Island – Norge 31-26 (16-10)

4000 tilskuere

Norge: Ole Erevik, Magnus Dahl – Sander Sagosen, Bjarte Myrhol 1, Børge Lund, Håvard Tvedten 4, Erlend Mamelund, Kent Robin Tønessen, Christian O'Sullivan 2, Kristian Bjørnsen, Andrè Lindboe 3, Magnus Gullerud 2, Kristian Kjelling 7, Harald Reinkind 6, Steffen Berg Løkkebø, Espen Lie Hansen.

Toppscorer Island: Gudjon Valur Sigurdsson 9. Dommere: Matija Gubica/Boris Milosevic, Kroatia.

Utvisninger: Island 5 x 2 min. og et rødt kort, Norge 5 x 2 min.

Norge møter Spania tirsdag og Ungarn torsdag.