arsenal

FAKTA: Arsenal — Crystal Palace 5-1

— Jeg synes vi hadde lagt planen riktig i 25 til 30 minutter. Men Dennis Bergkamp og Thierry Henry ble for mye å takle for oss, sier Dowie til Teamtalk.

Lagets hans yppet seg i kampens begynnelse, men ble straffet hardt og effektivt når Arsenal-maskinen begynte å kverne.

— Våre første 30 minutter og sjaneproduksjonen vil jeg ta med oss videre, men alt i alt var Arsenal for gode for oss. Jeg synes ikke 3-0 til pause var rettferdig, men det er slik de kan gjøre mot deg, sier nordiren.

Arsene Wenger medga etter kampen at Palace åpnet godt.

— Vi fikk en vanskelig start. De spilte positiv fotball, og vi ble overasket. Men de tok ikke fordel av det, sier Wenger.

Flott fra Edu

32 minutter var spilt da Edu fant José Antonio Reyes med en fin pasning på venstre. Han slo rett inn til Dennis Bergkamp, som satte ballen i nettet på første stolpe.

Bare tre minutter senere meldte Reyes seg på for fullt. Spanieren har slitt i Arsenal, men viste bedring da han dundret ballen i nettet fra 18 meter, utagbart for Palace-keeper Gabor Kiraly.

Henrys 19.

Fire minutter etter det igjen ville ikke Thierry Henry være noe dårligere enn Reyes. Han mottok en kort corner, gikk innover på banen, fant den rette vinkelen, og dundret ballen i krysset.

Og dermed var kampen avgjort.

Arsenal fortsatte likevel i sitt høye tempo, og økte til 4-0 ni minutter etter hvilen. Patrick Vieira fikk en flott pasning fra Thierry Henry, og kunne spasere ballen i nettet etter å ha fintet bort både Fitz Hall og keeper Gabor Kiraly.

Andy Johnson kjemper med Thierry Henry om å bli toppscorer i Premier League, og kuttet ledelsen til tre mål etter å ha skaffet laget straffespark da Kolo Touré felte ham. Johnson hamret ballen i mål via tverrliggeren til 1-4. Henrys 20.

Thierry Henry hadde imidlertid ikke gitt seg, og signerte sitt 20. ligamål for sesongen med et flott skudd fra 16 meter etter pasning fra Bergkamp.

Dermed er Arsenal to poeng bak Manchester United, og med i kampen om 2. plassen som gir direkte kvalifisering til Mesterligaen.

Slik var Arsenal - Palace