Stavanger (aftenbladet): — Det er klart det er tungt å miste begge de to plassene etter å ha spilt fast å så mange år, men jeg har ikke gitt opp å ta begge plassene tilbake, forklarer Almenning Jarstein overfor Aftenbladet.

To kamper

Det er snaut ett år siden keeperen forlot Viking gratis og skrev en 2,5-årskontrakt med den tyske storklubben. Han sto én kamp i mars forrige sesong og fikk en ny sjanse borte mot Leverkusen i august da førstekeeper Thomas Kraft var skadd.

Det er alt den tidligere Viking-keeperen har stått. 30-åringen står heller ikke i mål for reservelaget, det er det U23-keeperen som gjør. På det norske landslaget har Moldes Ørjan Nyland overtatt plassen mellom stengene.

Selv om det første halvåret i stor grad handlet om å komme på plass i en ny klubb og et nytt land, i tillegg til å lære seg språk og en annen kultur, beskriver keeperen det første året i Tyskland som spennende.

5-6 år til i utlandet

Målet med overgangen var naturligvis å gripe keeperplassen i Hertha Berlin. Selv om det ikke har skjedd, føler keeperen han har utviklet seg til å bli en bedre målvakt. Han angrer heller ikke på overgangen, og understreker at han ville gjort akkurat det samme dersom han hadde visst det han vet i dag.

— Jeg visste det ville bli tøft, men det handler om å være tålmodig. Bortsett fra spilletiden, som selvsagt er det viktigste, er alt perfekt. Jeg angrer ikke på noe som helst. Det er en stor opplevelse å være her, sier han.

- Var Hertha Berlin en litt for stor klubb å dra til i sitt første proffopphold?

— Nei, jeg var 29 år da tilbudet kom. Når en klubb som Hertha Berlin kommer på banen, tar man den sjansen. Dessuten var det ikke så mange andre muligheter. Uansett føler jeg meg bedre rustet nå dersom sjansen skulle komme, sier spilleren som har kontrakt med Hertha Berlin til sommeren 2016. - Hvor lenge kan du være i en situasjon hvor du ikke spiller?

— Jeg er tålmodig, vi får se hva som skjer. Jeg ser for meg fem-seks år til i utlandet og håper å avslutte karrieren i Odd, svarer keeperen.