Miriam Bjørnsrud lot tårene trille da det ble klart at hun skal sykle i den norske mestertrøya det neste året. Eidsvoll-jenta vant landeveisrittet i NM søndag.

22-åringen sikret seg dermed sitt første NM-gull. Det utløste voldsomme følelser etter målgang og på seierspallen. Bjørnsrud gråt av glede.

Miriam Bjørnsrud

– Å kjøre i mesterskapstrøya helt til neste NM betyr veldig, veldig mye. Vi sykler store løp i hele verden. Det er stort å kunne vise fram den norske trøya, sier Bjørnsrud.

Beinharde prioriteringer

Bak følelsesutbruddet søndag ligger det mange treningstimer på sykkelsetet for Hitec-rytteren fra Eidsvoll, som tok sølv i NM i 2012. – Det ligger mye jobb bak det. Det er ikke bare litt trening her og da, det er beinharde prioriteringer. Man ser lite til venner og familie, sier Bjørnsrud.

I mål vanket det gratulasjoner fra lagvenninnene, som unnet Bjørnsrud gullet. Hitec-laget gjennomførte en perfekt fellesstart.

– Det er utrolig godt. Å kjøre første over målstreken betyr veldig mye. NM-gull henger veldig høyt, sier Bjørnsrud.

Tok igjen lagvenninne

Cecilie Gotaas Johnsen hadde lenge en solid luke på konkurrentene i den tøffe løypa på Lillehammer da rytteren gikk inn i den siste runden, men Bjørnsrud hadde en glimrende avslutning. Hun klatret opp til Johnsen og var sterkest i spurten. Sølvvinneren hang ikke med hodet av den grunn.

– Jeg visste Miriam ville komme etter en stund, og da hun gjorde det, var det bare å dundre på mot mål, sa Johnsen.

Søndagens toer oppnådde målet sitt med mesterskapet da hun tok gull på tempo tidligere i NM-uka.

– Når det kommer til fellesstarten er det laget som gjelder, så da er jeg veldig glad for å kunne hjelpe Miriam først over målstreken, sier Johnsen.

(©NTB)