12. juni kom beskjeden om at Rosenborg Hockey Elite ikke får eliteserielisens for neste sesong. Begrunnelsen var klubbens sjabre økonomiske situasjon, og at den ikke hadde et revisorgodkjent regnskap for 2013.

Rosenborg anket til appellutvalget, som er klubbens siste redningsbøye. I anken la Rosenborg ved en forenklet revisorkontroll, der det står at «Klubben har ikke vært i stand til å fremskaffe tilfredsstillende dokumentasjon for betydelige deler av det fremlagte regnskapsmateriellet hva gjelder lønns— og kjøpsdokumentasjon», men at ledelsen foruten det «har oppfylt sin plikt til å sørge for ordentlig og oversiktlig registrering og dokumentasjon av selskapets regnskapsopplysninger i samsvar med lov og god bokføringsskikk i Norge.» Det har dessuten vært en massiv kronerulling de siste ukene som har gitt Rosenborg økonomi til å betale flere utestående krav.

I og med at anken inneholdt ny informasjon spurte appellutvalgets leder, Patrick Maloney, om Norges Ishockeyforbund (NIHF) ønsket å vurdere om den nye informasjonen ga grunn til å endre lisensavslaget.

Vedtaket står

Det har forbundsstyret nå gjort, bekrefter ishockeypresident Gerhard Nilsen overfor Adresseavisen.

– Vi har hatt en runde på det for å se om vi anså det som mulig å gjøre om vårt eget vedtak. Men situasjonen er fortsatt at klubben står med et ikke-revidert regnskap, det har ikke vært et årsmøte som har behandlet regnskapet som foreligger og klubben har veldig svak likviditet fremover. Vi har endt opp med at vi står på vedtaket vårt, og sendt over vår dokumentasjon til appellutvalget, sier Nilsen.

– Nå er saken i hendene på dem. De må vurdere det Rosenborg har fremlagt, og om de mener det er for strengt å nekte dem lisens, sier hockeypresidenten.

Appellutvalget skulle komme med sin vurdering mandag, den endelige avgjørelsen om Rosenborgs lisensskjebne for neste sesong.

NRK melder mandag at Rosenborg Hockey Elites anke likevel ikke blir avgjort mandag. Det bekrefter appellutvalgets leder, Patrick Maloney.

– Instruerer appellutvalget

Styreleder i Rosenborg, Thomas Wiggen, reagerer på at forbundsstyret har vurdert saken på nytt før appellutvalget har tatt sin avgjørelse.

– Det endrer forutsetningene for appellutvalget, som er hockeyens høyesterett. Før kunne de omstøtt vedtaket og innvilget lisens, eller de kunne sendt saken tilbake til forbundsstyret for ny behandling. Nå er handlingsrommet innskrenket ganske kraftig, sier han, og fortsetter:

– Sånn jeg ser det blir appellutvalget på mange måter instruert av forbundsstyret. Vi konkluderer med at Rosenborg ikke er ønsket. De ønsker ikke å ha laget fra Trondheim med videre, sier han opprørt.

Ishockeypresidenten nekter for at forbundet instruerer appellutvalget gjennom sin vurdering.

– Vi har ingen instruksjonsrett overhode, sier Nilsen.

Appellutvalgets leder, Patrick Maloney, sier til Adresseavisen at de ikke vil foreta en fullstendig ny vurdering, men komme til en konklusjon ut fra om de mener forbundets behandling har vært forsvarlig eller ikke.

– Vi kan ikke uten videre tildele klubblisens, men vi kan si at den skulle vært tildelt. Så er det opp til forbundet å følge opp appellutvalgets avgjørelse, sier han.

Nær gitt opp

Gerhard Nilsen sier han at han personlig synes det «er kjempetrist at vi risikerer å miste Rosenborg», men skryter likevel av jobben som er gjort i Rosenborg den siste tiden.

– De har gjort en veldig stor opprydningsjobb på den tiden de har hatt til rådighet. Det er veldig leit at den type mennesker ikke har kommet inn i klubben før, sier han – og snakker spesielt om klubbens nye daglige leder, Aleksander Erbe.

Thomas Wiggen er ikke imponert, og tror klubben blir felt på historikken sin - heller en mulighetene fremover.

– Vi fikk fire konkrete krav stilt til oss da vi fikk lisensavslaget. Det første var å komme opp med reviderte tall, og det har vi gjort. For det andre måtte vi lage en plan for hvordan få redusert den negative egenkapitalen, og konvertere den til positiv egenkapital. Bare de siste ukene har vi fått den ned med 1,6 millioner kroner, og per 30. april 2014 har vi en negativ egenkapital på cirka 3,7 millioner kroner. Dessuten måtte vi betale utestående lønn til utenlandske spillere og dommerregning. Det har vi gjort, forteller Wiggen.

Nå har han liten tro på at klubben blir reddet i tolvte time.

– Jeg håper jeg tar feil, men er sikker på at det blir vanskelig for appellutvalget å endre noe her, all den tid forbundsstyrets signaler er så klare. Blir dette stående er det trist for trønderske hockeysupportere og hockeyen her i byen. Det er også en trist dag for norsk ishockey. Jeg vil uansett gi en stor honnør til alle som har stått på for at vi skulle klare dette. De hadde fortjent at dette fikk et bedre utfall.