LERKENDAL (adressa.no): På det som var den siste RBK-økten foran søndagens storkamp mot Molde på Lerkendal fikk Rosenborg-spillerne en litt ufin motstander.

Vi snakker 3. mai, og snøværet som ankom Lerkendal i dag var såpass drøyt at det ble bestemt at treningen skulle avsluttes litt tidligere.

— Det var umulig å se noe som helst utpå der. I hvert fall for oss som spilte den ene veien – vi fikk sidelengs snø rett i øynene, så det var vanskelig, forklarer Stefan Strandberg overfor adressa.no.

Vanskelig å se ballen

Det var ikke lange stunden av treningen som forsvant i snøføyken, men Jonas Svensson innrømmer at de lot seg stoppe av snøen.

— Ja, vi gjorde vel det til en viss grad. Det tok bort de siste ti minuttene, men det har ikke noe å si for det var vanskelig. Det snudde sidelengs, og var ganske vanskelig å se ballen, sier han.

Morten Gamst Pedersen lot seg derimot ikke affisere.

— Jeg har ikke noe problem med snø. Det der var bare som en Vadsø-sommer, og vi må tåle litt snø. For min del kunne vi trent videre, men det var kamp på torsdag og kamp i morgen, så det går fint, sier han.

Avsluttet i boblebadet

Og når sant skal sies er det relativt rolige økter for Rosenborg-spillerne dagen før kamp, og i stedet for å stå i snøføyken og fryse ble det en langt mer behagelig avslutning på treningen.

— Det var bare å gå inn og sette seg i boblebadet og restituere på den måten i stedet, sier Strandberg og smiler.

Men da adressa.no snakket med ham på vei til lunsjen skinte solen fra tilnærmet skyfri himmel igjen.

— Se på det her, da. Sånn er det å bo på et sted som dette. Jeg har bodd både på sørlandet og i Oslo før, og der er været fantastisk og stabilt store deler av året. Her har vi fire årstider i løpet av en time, som vi har sett i dag, sier midtstopperen.

Det har han selvsagt helt rett i. For da denne artikkelen ble skrevet kort tid etter praten med Strandberg haglet det igjen…

SPORTSDØGNET: