Casper Ruuds finaledrøm knust

Casper Ruud øynet sin aller første finale i en ATP-turnering, men kom lørdag til kort i tennisduellen mot Christian Garin. Chileneren vant 6-4, 6-4 i São Paulo.

Publisert: Publisert:

Casper Ruud tapte semifinalen i Brasil lørdag. Foto: Lars Eide / NTB scanpix

  • bernt.harald.dysthe.brennevann@ntb.no
Denne artikkelen er over ett år gammel

Snarøya-spilleren har de siste dagene imponert stort mot høyere rangerte spillere, men mot Garin ble det stopp. Dermed må Ruud fortsatt vente på å få oppfylt finaledrømmen på dette nivået.

Lørdagens semifinale var 20-åringens andre i en ATP-turnering. I 2017 var han en matchball unna finaleplass i Rio de Janeiro.

Les også

Ny tennisbragd av Casper Ruud - klar for semifinale i ATP-turnering

Les også

Ruud herjet og tok seg enkelt videre i Rio

Ruud ble brutt i tredje game. Han greide ikke å bryte tilbake og måtte innse at første sett endte med 4-6-tap. I sett nummer to fikk nordmannen umiddelbart en ny nedtur da Garin lyktes med nok en bruddball.

Da hjalp det ikke at Ruud svarte med samme mynt i påfølgende game. Chileneren brøt igjen og gikk opp til 2-1-ledelse. Derfra servet han hjem avansementet til finalen. Garin er plassert som nummer 92 i verden.

Les også

Ruud tok ny skalp - nådde milepæl

Tidligere i uken hadde Ruud slått ut João Sousa og Hugo Dellien, som ligger på henholdsvis 38.- og 95.-plass på ATP-rankingen. Skalpene gjør at han over helgen kommer til å bryte seg inn blant verdens 100 best rangerte spillere for aller første gang.

Ferden mot semifinalen i São Paulo har også langt på vei sikret ham en direkteplass i Roland-Garros, som er årets andre Grand Slam-turnering.

(©NTB)

Publisert:
Fædrelandsvennen ønsker en god og åpen debatt. Her kan du bidra med din mening.