— Det kan jeg bekrefte, ja. Og skulle vi få Magnus til Framohallen, vil det gi oss en ny dimensjon. Ikke minst forsvarsmessig, resonnerer Vidar Gjesdal.

FyllingenBergen-treneren får for første gang på mange sesonger i det store og hele beholde mannskapet fra året før. Men ønsket om å få inn en utpreget klippe i det defensive spillet er ikke mindre aktuelt av den grunn. Derfor snakker Gjesdal med mannen som i 2010 ofret eliteseriespill med Stord for studier i Bodø.

Siden har han blitt værende på 67 grader nord, og utviklet seg til å bli en meget viktig årsak til bodøværingenes klare fremganger de siste sesongene.

- En profil

— Ja. Han er en type spiller jeg liker. Magnus trener godt og er en profil i så måte.

FyllingenBergen har stått med begge linjespillerne i forsvar gjennom storparten av sesongen. Nå ønsker trener Gjesdal et alternativ til den løsningen.

— Ikke minst fordi Kongestøl også har tatt store steg i ankomstspillet sitt. Det er viktig for å utvikle den offensive delen av vår måte å spille på.

Om hvor nær 28-åringen er en avtale med FyllingenBergen, svarer Gjesdal kryptisk:

— Vi ser om vi kan finne løsninger. For Magnus virker interessert.

- Aktuelt, ja

Kongestøl, opprinnelig stordabu, liker dårlig å snakke om eventuelle flytteplaner. Han bekrefter dog, om enn nølende, at det har vært kontakt.

— Ja. På en måte.

- Du har med andre ord snakket med Vidar Gjesdal?

— Ja. Men mer enn det har jeg ikke lyst til å kommentere saken.

- Hvorfor det?

— Samtalene med Bodø er kommet ganske langt. Det er ett moment. Jeg har også en sivil jobb å ta hensyn til. Så her må flere hensyn vurderes før jeg konkluderer.

At han er vestlending av kjøtt og blod, kan bli tungen på vektskålen.

— Jeg er jo fra Hordaland. Og etter hvert flytter jeg vel sørover. Men når, det er jeg ikke sikker på.

- Men Fyllingen er aktuell som ny klubb? Allerede i sommer?

— Det kan være aktuelt, ja.