Berlin (aftenbladet): Skuddstatistikken viste 29-27 til Eisbären Berlin etter de tre periodene. Det kan tyde på at det var en jevnspilt kamp mellom lagene i den tyske hovedstaden.

Det var det ikke. Selv om Oilers hadde sine sjanser, og lett kunne scoret et par mål med mer konsentrasjon og nøyaktighet, var Eisbären Berlin det førende laget i store deler av oppgjøret foran 4069 tilskuere.

— I første periode var det Henrik Holm alene mot tyskerne. Hadde det ikke vært for han, kunne vi tapt mye mer enn 0-3. Vi kaster bort puckene og spiller en dårlig kamp. Vi er griseheldige som ikke slipper inn flere mål. Enkelt og greit, oppsummerer Petter Thoresen.

Thoresen misfornøyd

Også Oilers-spillerne er fullstendig klar over at 0-3-tap er i meste laget. Det betyr at Oilers må vinne returkampen i Stavanger om to uker med minst tre mål.

Trener Petter Thoresen var heller ikke blid der han forlot mektige Mercedes-Benz Arena tirsdag kveld. Kampplanen var å spille trygt og kontrollert – og utnytte mulighetene som måtte by seg mot offensive tyskere.

I stedet ble kampen en sjanseorgie hvor det bølget fram og tilbake. Oilers ga også bort mange sjanser ved å slurve på egen halvdel.

— På 0-2 hadde sjansene vært bedre. 0-3 er vanskelig å hente opp, men det kan gå hvis alt klaffer. Men da må vi spille på et helt annet nivå enn vi gjorde i denne kampen. Vi kunne scoret noen mål selv også, men det er ingenting å si på at vi taper klart, sier Oilers-treneren.

— Jeg vil karakterisere det som vanskelig, men ikke umulig. Vi har fortsatt en mulighet, men da må vi opp på et langt høyere nivå, sier sportsdirektør Pål Haukali Higson.

Allerede torsdag spiller Oilers hjemmekamp i serien mot Lillehammer. Lørdag venter Stjernen på bortebane. Returkampen mot Berlin spilles tirsdag 6. oktober.