PÅ LANDSEN: RBK-duoen Mike Jensen og Nicki Bille Nielsen fikk begge spilletid i landskampen borte mot Polen onsdag kveld. Ingen av de to imponerte nevneverdig. PÅ LANDSEN: RBK-duoen Mike Jensen og Nicki Bille Nielsen fikk begge spilletid i landskampen borte mot Polen onsdag kveld. Ingen av de to imponerte nevneverdig. Foto: Digitalsport

Dansk presse lunkne til RBK-danskene

Verken Mike Jensen eller Nicki Bille Nielsen mottar noen hyllest etter landskampen mot Polen.

Etter tre år utenfor landslaget fikk Mike Jensen sin andre landskamp da han startet på den danske midtbanen borte mot Polen i går kveld.

RBKs midtbaneprofil fikk 80 minutter i 2-3-tapet i Gdansk, mens Nicki Bille Nielsen debuterte for det danske A-landslaget da han entret banen i stedet for Nicklas Pedersen halvveis.

Men ingen av de to får særlig gode kritikker for innsatsen i danske presse etter kampen.

— Slet med å finne rollen

Begge blir belønnet med karakteren 2 – så vidt bestått - i Ekstra Bladet – på en skala som går fra 0 til 6. «Den tidligere Brøndby-spilleren sloss for saken, men det virket som om han hadde vanskelig for å finne sin rolle på midtbanen», skriver Ekstra Bladet, som samtidig minner om at Jensen gled i forkant av det første polske målet.

Om Nicki Bille Nielsen skriver avisen:

«…viste dessverre meget lite i de 45 minuttene han fikk på topp.»

Får skryt for innsatsen

Berlingske Tidende holder hardt på den særdanske karakterskalaen som går fra -3 til 12 (-3, 00, 02, 4, 7, 10, 12), og heller ikke her tar de bølgen for Mike Jensen.

Avisen skriver at Jensen hadde god energi i spillet sitt, men at han slet i posisjonen sin, «…og ble også overløpt i noen grove tilfeller», skriver avisen – og belønner Jensen med karakteren 02. Sammen med Nicklas Pedersen og Andreas Bjelland er det den dårligste karakteren B.T. gir i den kampen.

Bille Nielsen fikk ingen karakter for sin omgang hos B.T.

Politikensfotballredaktør Allan Nielsen mener det manglet presisjon i de danske kombinasjonene onsdag kveld.

«Midt på banen hadde Mike Jensen vanskeligheter med å komme i veien for det polske spillet» og at Nicki Bille Nielsen forsøkte å stresse de polske forsvarsspillerne – men at det manglet offensiv slagkraft og dynamikk for det danske laget.

Mener Bille må roe seg

Nær samtlige hyller imidlertid Ajax-stjernen Christian Eriksen for hans innsats mot Polen, og danske TV2 Sporten gir ham – som eneste spiller – hele 8 poeng av 10 mulige.

Like imponert er de imidlertid ikke over RBKs danskeduo, som blir belønnet med 4 av 10 poeng. Kun Nicklas Pedersen vurderes svakere.

«Han er blitt plasseringsmessig klokere etter Brøndby-tiden, men det ble ikke bedre enn litt under middels. Det er positivt at det var en langt bedre utgave enn da han debuterte for tre år siden», skriver de om Jensens innsats

Bille Nielsen får skryt for viljen og optimismen i spillet, men «…ivrigheten overgår for ofte fornuften i spillet», melder TV2 Sporten, som mener at RBK-spissen brukte for mye krefter på feil steder av banen fordi han absolutt skulle vise landslagssjef Morten Olsen hva han duger til.

«Det skal langt mer ro til i spillet hans om han skal øke konkurransen om spissplassen», skriver fotballkommentator Flemming Toft.