TIL har kun en keeper igjen i A-stallen etter at det ble klart at Lars Herlofsen ikke får ny kontrakt med TIL.

Det betyr at TIL må hente inn en ny keeper som kan konkurrere med Benny Lekström om å være «nummer 1» i eliteserien i 2015. – Vi vil hente en best mulig keeper innenfor de rammene vi har til rådighet, så får vi se hvor godt vi klarer det. Det er noen økonomiske rammer som begrenser litt hva vi kan gjøre, sier TILs sportssjef Svein-Morten Johansen.

Sarpsborg-opsjon

Vålerengas Gudmund Kongshavn (23) har hatt en bra sesong på utlån i Sarpsborg 08 i siste halvdel av årets sesong.

– Jeg kommenterer ikke noen navn, sier Johansen.

– Men han er en bra keeper?

– Han er en bra keeper, ja, svarer Johansen.

TIL må uansett holde fingrene av fatet i en uke til.

Sarpsborg 08 har en kjøpsopsjon på keeperen.

– Han har vært leid ut til Sarpsborg i høst, og de har opsjon til kjøpe ham før 15. november. Det er de faktiske forhold, sier Stig-Ove Sandnes, som er daglig leder i Vålerenga Fotball.

– Er opsjonen på et betydelig beløp?

– Nei, det vil jeg ikke si. Jeg sier ikke summen, men det er det ikke, svarer Sandnes.

Venter med avgjørelse

Sarpsborg 08 har ennå ikke antydet overfor Vålerenga om de vil benytte seg av opsjonen.

– Det er sikkert noe som de sitter å grubler på i dag, sier Sannes.

Vålerenga har to andre keepere i klubben. Førstekeeper Michalel Langer har kontrakt ut inneværende sesong, mens Lars Hirschfeld har en avtale som gjelder ut 2015. – Hva om ikke Sarpsborg benytter seg av opsjonen på Kongshavn? Vil dere ta ham inn i stallen igjen for å kjempe om førstekeeperplassen i Vålerenga?

– Det må vi se på hva vi eventuelt gjør da. Vi har en avtale med Sarpsborg og de må gjøre en vurdering, så får vi eventuelt ta en vurdering etter det, sier Sandnes.

Sarpsborg 08 må bestemme seg for om de vil beholde Kongshavn, men også Alejandro Castro (lån fra Start) og Jerome Polenz før 15. november.

– Vi kommer ikke med noen beskjeder om hva som skjer med disse tre spillerne nå. Vi venter til at vi har spilt den siste seriekampen mot Lillestrøm 9. november, sa sportssjef i Sarpsborg 08, Thomas Berntsen, til sa.no nylig.

– Ser Vålerenga nordover etter spillere, som for eksempel Remi Johansen?

– Vi vurderer mange ting, men jeg har ikke noen konkrete navn. Men jeg synes det er artig at TIL rykket opp igjen. Det er veldig bra at de kom seg opp i det gode selskap etter ett år, sier Stig-Ove Sandnes, som var administrerende direktør i TIL fra 2010 til 2012.