Fredag ble 27-åringen fra Sør-Afrika dømt for uaktsomt drap på kjæresten Reeva Steenkamp i februar i fjor. Dommen faller om én måned.

Pistorius kan få alt fra en bot til 15 års fengsel. Friidretsstjernen ble i går løslatt mot kausjon til dommen faller.

DØMT: Oscar Pistorius på vei inn til rettslokalet.

Men uavhengig av straff: «Blade Runner», som han kalles, ønskes velkommen tilbake på friidrettsbanen etter endt soning av Den internasjonale paralympiske komité (IPC).— Vi vil tillate ham å konkurrere igjen så snart han har sonet sin straff, sier en talsperson i IPC til insidethegames.biz.

Men IPC understreker at de avventer straffen, og uttrykker samtidig sin dypeste medfølelse til Reeva Steenkamps familie, og alle andre som er berørt av tragedien som fant sted i fjor vinter.

Og veien tilbake til friidrettsbanen vil uansett være lang for sørafrikaneren hvis han dømmes til en lengre fengselsstraff.

— Før han setter fot på en løpebane igjen er det mange spørsmål som må besvares. Klarer han å kvalifisere seg for Paralympics eller VM? Vil Den sørafrikanske paralympiske komité ta ham ut? Og ønsker Pistorius selv å konkurrere igjen? Foreløpig vet vi ikke svarene på disse spørsmålene, sier talspersonen.

Skulle straffen være av en sånn type at Pistorius kan gjøre comeback, kvalifiserer seg og blir tatt ut, kan han bli å finne på start i Paralympics i Rio i 2016. Pistorius har vunnet gull i tre strake Paralympics, seks i tallet, og har VM-sølv på 4 x 400 meter stafett fra 2011.