Norge U23 – Sverige U23 0-1: I konkurranse med «hele Norge» prøver Klepp nå å gjenforene Cathrine Dyngvold med damenes svar på Theo Walcott.

Klepp-spiss Cathrine Dyngvold (20) spilte nemlig sammen med den ett år yngre Avaldsnes-spissen Cecilie Pedersen i én sesong i Haugar. 2.-divisjonsspilleren Pedersen ble i juni meget overraskende tatt ut i Norges A-landslagstropp til EM-sluttspillet i Finland i slutten av august.

– Det kom som et sjokk. Det tror jeg alle syntes, sier U23-landslagsspiller Dyngvold til Aftenbladet.

En glitrende cupforestilling av Avaldsnes supertalent mot Klepp i mai var nok til å overbevise landslagstrener Bjarne Berntsen.

– Cupkampen kom som en bekreftelse på det vi har visst lenge, sier Klepp-trener Kenneth Eidsaunet, som sammenligner Pedersen med et berømt landslagsuttak gjort av daværende England-manager Sven Göran Eriksson.

Svensken sjokkerte nemlig fotball-England da han nærmest ut av intet tok med Theo Walcott til fotball-VM i 2006. ## Theo Walcott

– Hun kan godt sammenlignes med han (Walcott), ja. En slags joker, sier Eidsaunet, som nå kniver med en rekke Toppserie-klubber om signaturen til 1990-modellen Pedersen.

–.Jeg opplever at hele Norge kjemper om henne. De fleste i Toppserien er interessert. Vi har meldt vår interesse og sendt brev på henne. Vi har tatt kontakt og skal få tilbakemelding, men vi ønsker ikke å presse på eller å mase, sier Eidsaunet til Aftenbladet.

Hovedpersonen oppholder seg for tiden i Hviterussland i J19-EM for Norge. Aftenbladet får av hennes nåværende klubb opplyst at hun har sett seg nødt til å si nei til flere av de mange henvendelser som har kommet etter sjokkuttaket i juni.

Mulig gjenforening

– Jeg har spilt med henne i Haugar, og hun har fortsatt litt å gå på. I Klepp har vi allerede gode spillere i hennes posisjon. Det viktigste er at hun kommer til en toppserieklubb, råder Dyngvold.

Onsdag misbrukte Klepp-spissen Norges største sjanse til å utligne Sveriges 1-0-ledelse da hun kom alene mot keeper etter 67 minutter.

– Jeg klarte ikke å sette den, men jeg er fornøyd med innhoppet. sier Dyngvold om 0-1 tapet.

Klepp-kvartett spilte

Landslagstrener Roger Finjord hvilte Klepp-keeper Lill Yvonne Karlsrud i onsdagens kamp og offentliggjør keepervalget til torsdagens oppgjør mot Tyskland i dag. Slik oppsummerer han bidraget til de andre Klepp-spillerne Gry Tofte Ims, Line Smørsgård og Kine Bjerk i går:

– Gry gjør en heroisk innsats på midtbanen, selv om vi har litt problemer med å få taket på deres midtbane. Line Smørsgård spilte høyrekant i 65 minutter og klarer seg greit, men blir sliten etter hvert. Kine spilte 1. omgang som midtstopper, men ble tatt ut da vi trengte en spiller med en noe bedre høyrefot.