Mange synes det er trist med et opphold i klubbfotballen mens landslagene gjør unna et par av kvalifiseringskampene frem mot VM i 2018. Men foruten Norges kamper mot Aserbajdsjan (lørdag) og San Marino (tirsdag), finnes det noen godbiter å få med seg for den fotballhungrige nordmann:

Spania-Italia

Allerede torsdag kveld kan du kose deg med et av de mer klassiske oppgjørene i europeisk landslagsfotball.

Gianluigi Buffon vinker farvel etter tapet for Tyskland i EM-kvartfinalen.

Spania vil gjerne ha revansj for det bitre tapet i åttendedelsfinalen i EM i sommer, hvor de azurblå gikk videre på bekostning av spanjolene.Begge lagene startet med seier mot ganske overkommelig motstand i VM-kvalifiseringen. Italia med sin nye sjef Giampiero Ventura slo Israel 3-1, mens Spania smadret lilleputten Liechtenstein med 8-0. Husker du denne?

Spania-sjef Julen Lopetegui har bekreftet at Diego Costa starter for spanjolene, mens Italia trolig stiller i sin velkjente 3-5-2 med Éder og Pellé på topp i kampen som spilles på Juventus Stadium.

— Det er en stor kamp, selv om vi er halvannet år fra VM. At vi vant mot dem i EM kan vi ikke tenke på nå. Vi holde beina på bakken, har keeperlegende Gianluigi Buffon uttalt før oppgjøret.

Kampen spilles torsdag kveld klokka 20.45. Den kan du se på Max.

Kosovo-Kroatia

En kamp som betyr ganske mye mer enn 90 minutter ute på gressteppet.

I juni fikk Kosovo endelig sitt FIFA-medlemskap, og for første gang skal de spille på hjemmebane i en obligatorisk kamp. Eller, riktignok spilles kampen i Albania da stadion i Kosovo ikke oppfyller kravene. Men for Kosovo betyr det lite. 16.000 billetter ble revet vekk i løpet av kort tid.

HISTORISK: Valon Berisha kunne juble etter å ha scoret Kosovos første mål i obligatorisk kamp. Foto: NTB scanpix

Mens Veton Berisha ble værende på det norske landslaget, har storebror Valon bestemt seg for å spille for Kosovo.

– Jeg har alltid hatt i bakhodet at hvis Kosovo en gang blir selvstendig og får et eget landslag, så vil spørsmålet komme. Men jeg er veldig takknemlig for at jeg har fått spille så mange kamper for Norge. Det kommer jeg aldri til å glemme, sier eldstebror Berisha til VG.

Kroatia har lenge vært å regne med i toppen av europeisk fotball. Mot Kosovo må man klare seg uten Ivan Raktic. Barcelona-stjernen sliter med en akillesskade.

Kampen spilles torsdag kveld klokka 20.45, og vises ikke på norske tv-kanaler.

Norge-Sveits

U 21-gutta skal i ilden, i det som er en viktig kamp med tanke på EM-sluttspillet i Polen neste år.

Vinner våre gutter mot Sveits på Marienlyst, tar de etter all sannsynlighet andreplassen som kan bety playoff til EM.

Dette er troppen, hvor Martin Ødegaard naturligvis er den store stjerna:

Sondre Løvseth Rossbach (Odd), Mathias Dyngeland (Sogndal), Per Kristian Bråtveit (Haugesund), Kristoffer Haraldseid (Haugesund), Jonas Grønner (Brann), Ulrik Yttergård Jenssen (Tromsø), Jacob Glesnes (Strømsgodset), Thomas Grøgaard (Odd), Birger Solberg Meling (Stabæk), Iver Fossum (Hannover 96), Anders Trondsen (Sarpsborg 08), Fredrik Aursnes (Molde), Petter Strand (Molde), Mohamed Elyounoussi (Basel), Mats Møller Dæhli (SC Freiburg), Ghayas Zahid (Vålerenga), Martin Ødegaard (Real Madrid), Morten Thorsby (Heerenveen), Veton Berisha (Greuther Furth).

Valon og Veton Berisha spiller for henholdsvis Kosovo og Norge. Fredag skal Veton (til høyre spille for Norges U 21-lag. Foto: NTB Scanpix

Kampen spilles fredag klokka 18.30 og vises på Eurosport Norge.

Polen-Danmark

Flere var skeptiske da Åge Hareide ble ansatt som ny sjef for det danske landslaget, men Hareide har svart på tiltale.

Åge Hareide og Thomas Delaney under vennskapskampen mot Island.

Hjemme mot Armenia i forrige runde ble det seier, en seier som kunne vært langt større enn 1-0-resultatet man fikk med seg. Bortekampen mot Polen blir nok atskillig tøffere, spesielt med en målsulten Robert Lewandowski fra Bayern München og en Arkadiuz Milik fra Napoli i storform. – Åge har kommet inn som en trener med et friskt pust. Han lar ungdommen komme inn og inspirere andre. Han lar dem få lov til å uttrykke seg selv. Det har vært meget positivt, sier Leicester-keeper Kasper Schmeichel til NTB.

— Kampen kommer trolig på et godt tidspunkt for oss. Polen var ikke helt på topp i Kasakhstan selv om de spilte på kunstgress, sier Åge Hareide.

Polen åpnet med 2-2 borte mot Kazakhstan i første runde.

Polen-Danmark spilles lørdag 20.45 og vises på Eurosport Norge.

England-Malta

Sam Allardyce fikk ikke lange tiden i sjefsstolen, og etter 67 dager ble han tvunget til å gå av etter avsløringene gjort av britiske The Telegraph.

Inn kommer Gareth Southgate som midlertidig trener, og han debuterer som landslagssjef mot Malta.

Et overkommelig oppgjør for engelskmennene, men Soutgate vil nok kjenne på presset. Gjør han det godt i de fire kampene han er satt til å lede laget, vil han trolig være en sterk kandidat til å overta jobben permanent. Den sterkeste kandidaten, mener tidligere storscorer for England, Alan Shearer.

Sam Allardyce måtte gå av som landslagssjef. Foto: Scott Heppell, AP

— Han kommer til å elske denne rollen. Han kommer til å ta med seg integritet, ærlighet og entusiasme. Han kjenner systemet, så jeg tror han kan gjøre det godt, sier Shearer ifølge Sky Sports. England-Malta spilles lørdag 18.00 og vises på Eurosport Norge