Med en planlagt utbygging av Stamford Bridge om noen år, er Chelsea på leting etter en alternativ hjemmebane. Og etter å ha spilt foran 60.000 tilskuere på Bank of America Stadium i Charlotte, USA i treningskampen mot Paris St Germain for noen dager siden, tar José Mourinho gjerne noen hjemmekamper på andre siden av Atlanterhavet.

— Kanskje vi kan komme hit å spille noen Premier League-kamper når vi ikke kan bruke Stamford Bridge, sier Mourinho ifølge London Evening Standard.

— Vi vet at støtten er fantastisk, legger han til.

- Unormalt

GOD STEMNING: 60.000 tilskuere sørget for en imponerende atmosfære på tribunen under Chelsea-PSG. Her jubler fansen etter Victor Moses' scoring for Chelsea. Foto: REUTERS

Chelsea-sjefen mener bestemt at han har sett en klar økning i interessen for fotball i USA de siste årene. Og han takket publikum etter PSG-kampen.— Jeg tror ikke det er normalt å trekke 60.000 supportere til en treningskamp. Og atmosfæren på tribunen var ikke som treningskamper pleier å være. I slike kamper bryr vi oss ikke om resultatet. Vi vil bare trene. Men publikum sørget for veldig god stemning og vi sender en stor takk til dem for det, sa Mourinho på pressekonferansen etter kampen.

Tvilsomt

Selv om Premier League-sjefen Richard Scudamore har lekt med tanken på Premier League-kamper i USA tidligere, er det tvilsomt at Chelsea går godkjent en eventuell søknad om å spille enkelte kamper i USA. Premier League vil nemlig ikke tillate at et lag spiller sine hjemmekamper på flere baner. Det sa Scudamore tidligere i sommer om Tottenhams plan om å spille på Stadium MK og Wembley mens White Hart Lane bygges ut.

Du kan ikke ha 19 hjemmekamper og spille ti på en arena og ni på en annen. Det er fullstendig urettferdig. Det vil ikke bli tillatt i vår liga, sa Scudamore til London Evening Standard tidligere i måneden.

Også Chelsea har tidligere vurdert å benytte seg av Wembley som hjemmebane mens Stamford Brudge bygges ut.