– Du kan ikke kødde med ryktet vårt på denne måten, sier Sergio Ramos.

I brasilianske medier har det versert historier om at Spanias spillere slo seg løs etter 2-1-seieren over Uruguay i åpningskampen i Confederations Cup.

De spanske spillerne skal ha festet og inntatt rikelig med alkohol, før de inviterte «lokale damer» med på hotellet sitt i Recife.

– Løgner

Nå slår både Det spanske fotballforbundet (RFEF) og spillerne tilbake mot beskyldningene.

– Vi håper FIFA sporer opp løgneren som står bak dette og får vedkommende straffet, sier Sergio Ramos ifølgeBBC.

– Du kan ikke leke med ryktet til et land som Spania, som har et veldig rent rykte, og du kan ikke leke med familiene, forlovedene og ungene vi måtte ha. Å sette alt dette i fare gjennom å dikte opp en historie som denne er veldig alvorlig, sier Ramos.

Injurie

RFEF avviser også historien i en pressemelding, og tror det handler om forsmådde brasilianere.

– Seks av våre landslagsspillere ble utsatt for tyveri fra hotellet. Dette ble behørig anmeldt til det brasilianske politiet. Dette er ikke et angrep mot organisasjonskomiteen, FIFA eller Brasil som nasjon, som har vært veldig imøtekommende mot det spanske laget. Slikt som dette kan skje i alle land i verden, inkludert Spania, sier RFEF.

– Siden vi anmeldte saken, har vi sett en rekke angrep mot våre spillere i mediene, noe RFEF fullstendig avviser og fordømmer. Dette er både injurierende og ødeleggende for spillerne og deres familie og venner , står det i pressemeldingen.

Nettopp sikkerheten har vært et tilbakevendende tema foran både VM neste år og OL i Rio de Janeiro i 2016.