Mo Farahs trener Alberto Salazar frykter ikke at han skal bli dømt for brudd på antidopingreglene av USADA. Cubaneren er sikker på at alt er tilbake til normalen når vintersesongen starter.

Salazar sier overfor The Guardian at han føler seg helt trygg på at Det amerikanske antidopingforbundet (USADA) kommer til å frikjenne ham.

Tidligere i sommer hevdet BBC og det amerikanske nettstedet ProPublica at den anerkjente friidrettstreneren hadde brutt flere antidopingregler gjennom sin tid som trener. Deriblant at han ga Galen Rupp testosteron som 16-åring.

Siden USADA begynte sin etterforskning av saken, har Salazar vært sparsom med kommentarer overfor mediene. I et intervju med The Guardian letter han imidlertid på sløret.

— Dere burde sette pengene på at jeg blir helt frikjent - det er sikker gevinst. Det kommer til å vise seg at alt jeg skrev i min uttalelse i juni, er sant, sier han til avisen.

Tilbake til normalen

Verken BBC eller ProPublica anklaget Farah for å ha gjort noe galt. Den ferske VM-gullvinneren har likevel blitt skadelidende. Blant annet måtte han trene uten sin faste trener i to måneder før VM.

Ifølge Salazar kommer alt til å være tilbake til normalen når Farah starter vintertreningen i oktober.

— Ingenting har forandret seg for Mo - og ingenting kommer til å gjøre det. Mo vil komme tilbake til oss, sier han.

I intervjuet hevder Salazar også at han var hjernen bak Farahs gulløp på 10.000 meter. Nå mener han at Farah nå fortjener å bli nevnt blant de aller største som Haile Gebrselassie og Kenenisa Bekele.

— Mos løp var fantastisk. Med seks OL- og VM-gull synes jeg virkelig at han nærmer seg tittelen tidenes beste langdistanseløper.

Jakter nytt gull

Fredag kan briten spe på med ytterligere en medalje når 5000 meter står på programmet. Så langt denne sesongen har Farah vist at han behersker de fleste distanser.

Han har blant annet løpt 3.28,49 på 1500 meter. Det er den fjerde raskeste tiden i år. Også på halvmaraton har han vist styrke med 59.32 minutter.

— Treningen har gått veldig bra og jeg er i mitt livs form, sier Farah.

(©NTB)