— Vi fortjente å gå videre fra gruppen, etter å ha spilt to gode kamper. Mot Ghana og Tsjekkia - sterke lag - spilte vi meget bra, sier Lippi.

— Denne gruppen av spillere består av noen skikkelige fighetere. Vinnerviljen er kanskje den største jeg har opplevd som trener, skryter Lippi.

— Å vinne gruppen var viktig av mange grunner, særlig fordi vi slipper Brasil i åttedelsfinalen. Men måtte vi møte Brasil, hadde vi prøvd vårt beste. Uansett må du før eller senere møte de beste lagene i et VM, sier Lippi.

— Laget spilte klok fotball, og var tålmodige. Vi ville ikke ta for store sjanser, for alt kan skje i et VM. Det har vist seg tidligere i denne turneringen, sier Lippi.

Kroatia eller Australia

Siden Italia vant gruppe E, venter nå trolig Kroatia eller Australia i åttedelsfinalen.

— Jeg vil ikke si så mye om neste kamp, siden jeg ikke vet hvem vi møter ennå, sier Lippi om gruppe F, som blir ferdigspilt i kveld.

Mål fra innbytterne Marco Materazzi - en heading etter corner - og Filippo Inzaghi - en kontring mot slutten - sikret seieren for Italia.

— Bra at to innbyttere kom inn og scoret?

— Det er det samme for meg hvem som scorer, bare vi vinner, sier Lippi.

— Noen mener dette Italia-laget minner om det Enzo Bearzot ledet til VM-gull i1982. Er du enig i det?

— Det er i tilfelle en stor kompliment! Jeg håper vi gjør det like bra som de klarte, smiler Lippi.

Fornøyd med Buffon

Han var spesielt fornøyd med formen til keeper Gianluigi Buffon, som gjorde flere gode redninger.

— Det virket som Buffon var inspirert av at motstandernes keeper Petr Cech også regnes blant en av verdens bese keepere - i likhet med Buffon selv, sier Italia-treneren.

Han skrøt også av flere Italia-spillere.

— Alle bidro, ikke bare forsvaret. Gennaro Gattuso presset tsjekkerne i 90 minutter, Andrea Pirlo løp som en gal, mens Francesco Tottiklarte å fullføre kampen etter at han nylig var skadet. Alle fortjener pluss i boken, sier Lippi.