Jubelen stod i taket i Hønefoss-leiren da Øyvind Hoås vraket Brann til fordel for hvittrøyene i sommer. 29-åringen fikk dog en liten hyggelig debut å se tilbake på. Da giganten entret gresset til sin første kamp midtveis i oppgjøret mot Strømsgodset i Drammen, viste måltavla 4-1 til hjemmelaget.

Vil glemme

Debutanten ble satt i skyggen av en annen nysignering: Godsets Ola Kamaras ferske låneavtale med gamleklubben ble feiret med tre mål.

Strømsgodset slipper til for lett. Jeg tror det beste er å glemme hele kampen , sier Hoås etter debuten som endte med femmålstap mot laget som Hønefoss slo på hjemmebane i april.

Han tror fortsatt høsten kan bli lys, selv om utgangspunktet er et helt annet enn i fjor. Etter 17 seriekamper i 2012 lå Hønefoss på fjerdeplass med elleve flere poeng enn de 16 har plukket i år.

— Det er mer enn nok kvalitet i klubben til å komme oss ut av bunnstriden. Det er litt tidlig å tenke på nedrykk nå, sier angriperen.

- Scoret på alt

En oppgitt HBK-kaptein gir lagkameraten rett i at Strømsgodset-kampen bør glemmes.

— Det blir vanskelig når Strømsgodset scorer på alt, men jeg synes vi viser glimtvis gode takter i andre omgang. Da greier vi å nullstille oss etter at Godset scoret fire, sier Hønefoss-kaptein Tor Øyvind Hovda.

Også trener Leif-Gunnar Smerud mener andre omgang inneholdt mye positivt, selv om sluttresultatet ble dyster lesning. Nå ser han frem mot Aalesund i neste kamp – og håper på drahjelp fra sitt nye angrepsvåpen.

Jeg er veldig fornøyd med Hoås, og ser tegn til at han kan danne en god angrepsduo med Riku Risk i. En seier eller to kan bety et stort byks på tabellen, så jeg ser ingen grunn til å gi opp, sier treneren.