Etter å ha tatt bare ett poeng på sine siste to kamper før ferien, var Stabæk tilbake i vårform mot Haugesund lørdag kveld. Men det som burde blitt en klar seier endte med poengdeling på overtid.

Det koster å gi bort 14 cornere. Det fikk Stabæk erfare. Ett minutt på overtid headet rennbyggen Vegard Skjerve inn 2–2 for vertene og sørger for at serieleder Rosenborg kan øke avstanden ned til serietoeren når de møter bunnlaget Sandefjord søndag kveld.

GLAD: En fornøyd Vegard Skjerve intervjues etter kampslutt. Foto: Jan Kåre Ness / NTB scanpix

I første omgang ble nettopp Skjerve en liten syndebukk da han slapp til Ville Jalasto på en heading etter corner. Det ble tilgitt av 4533 hjemmepatrioter da han stusset en corner stang inn etter 91 minutter.– Det er ikke så ofte jeg scorer, så dette var moro. Vi skulle gjerne hatt tre poeng, men vi var heldige som ikke lå under mer enn 1–2 til pause, innrømmet Skjerve overfor C More – og hadde helt rett i det. Også Haugesund-trener Jostein Grindhaug sa seg enig i det.

— Vi møtte et himla godt lag og fortjente ikke uavgjort. Samtidig har vi spillere som står på i 90 minutter, og slik sett fortjente vi poenget.

Sjansesløseri

Det var et under at Haugesund lå under bare 1–2 ved pause. Stabæk-spillerne var alene med keeper tre ganger uten å greie å overliste Per Kristian Bråtveit.

Først kom Ernest Asante fri på høyrekanten, men fra skrått hold skjøt han rett i bena på Bråtveit. Så hadde Giorgi Gorozia to kjempemuligheter. Først skjøt han for løst da målet var helt åpent og så rett på Bråtveit fra 10 meter da begge hjørnene skrek etter ballen.

Også Haugesund hadde sine muligheter i en førsteomgang som ble underholdende for publikum – kanskje ikke så underholdende for to trenere som har forsvarsspill på kjøreplanen.

Bare på dødballer

UTLIGNING: Michael Haukås har akkurat satt inn 1-1 og blir gratulert av lagkamerat Christian Gytkjær. Foto: Jan Kåre Ness / NTB scanpix

Etter at Stabæk tok ledelsen 1-0, utlignet Michael Enge Haukås for Haugesund. Så gjorde Asante det han ikke gjorde før han skjøt rett på keeper noe tidligere. Han serverte sin åttende assist for sesongen da han sendte ballen til Diomande, som skjøt pent i hjørnet.

Stabæk var klart best også i annen omgang – uten å skape like store sjanser som i første omgang. Men det var halvsjanser nok til at det kunne blitt både en og to til.

– Haugesund skapte ingen sjanser utenom på dødballene. Stabæk var meget gode, og deres førsteomgang var kanskje den beste de har spilt i år. Alle spillerne vil ha ballen, og det må være moro å være Stabæk-spiller, skrøt C More-ekspert Joacim Jonsson.

Skuffede bæringer

Det så ikke ut som om kaptein Morten Morisbak Skjønsberg synes det er så morsomt å være Stabæk-spiller – i alle fall ikke etter slike avslutninger.

– Dette var surt. Vi burde ha punktert kampen både i første— og annen omgang, mente stopperen. Men som så mange ganger før i år fikk bæringene problemer på defensive dødballer.

Trener Bob Bradley ville ikke henge seg opp bare i avslutningen.

– Vi må ikke fokusere bare på dødballene, men hele spillet. Dette var selvfølgelig en kamp som ikke skulle ha endt uavgjort, mente amerikaneren.

Muhamed Keita, som er på utlån fra Lech Poznan, ble spilleklar for Stabæk for fire dager siden. Han kom inn etter pause, men maktet ikke å sette sitt preg på kampen.

Kan det kommende samspillet mellom ham og tidligere lagkamerat Diomande i Godset gjøre at Stabæk henger med i gullkampen?