Hødd-FFK 0-1

HØDDVOLL (Sunnmørsposten) Det tok 25 minutter før det skjedde noe interessant mellom Hødd og Fredrikstad. Robert Stene dukket opp på bakerste stolpe og kunne enkelt styre inn et skudd som var på vei utenfor. Dermed var det bortelaget, med tre strake tap på netthinnen, som tok ledelsen på Høddvoll.

Utradisjonell formasjon

Lars Arne Nilsens gutter stilte i en noe utradisjonell 3-5-2-formasjon, men den fungerte ikke spesielt godt i førsteomgang. Det blåtrøyene skapte av sjanser kom etter dødball, og ti minutter før pause kom det tre gode muligheter på rad.

Først klinket Erik Sandal til på volley i returrommet, men Jon Masalin stoppet skuddet fint. På den påfølgende corneren kom Ruben Brandal til avslutning, men nok en gang var finnen i veien. Tobias Vibe hadde fått en sjelden sjanse fra start, og fem minutter før pause skjøt midtstopperen over fra god posisjon.

Hødd skapte noen farligheter på dødball, men spillemessig virket bortelaget å ha god kontroll. Lars Arne Nilsen hadde selv sett at formasjonen ikke fungerte. Det resulterte i at Vibe ble byttet ut til fordel for Joachim Magnussen.

Tilbake til det trygge

Hjemmelaget virket mer opplagte etter pause, og var det førende laget ute på Høddvoll. Sjansene kom derimot ikke på løpende bånd.

Det tok 62 minutter før Hødd skapte noe skikkelig etter pause. Sandal smalt et innlegg inn i feltet, og Jesper Törnqvist styrte ballen mot mål. Uheldigvis for Hødd ble ballen reddet på streken av en mann i hvitt og rødt.

Hødd presset på, men det åpnet opp for bortelaget. Både Shaswari og Aleesami hadde gode muligheter til å sikre de tre poengene for Fredrikstad. Svake avslutninger reddet Hødd ytterligere smerte.

Blåtrøyenes sluttspurt førte til en gigantisk sjanse. Innbytter Magnussen fikk vendt opp og skutt, men ballen gikk like utenfor. Bortelaget forsvarte seg mesterlig, og headet vekk den ene lange ballen etter den andre. Dermed gikk Hødd på sitt tredje strake tap på hjemmebane. Høddvoll er ikke lenger et fort.